Notch en Robinhood zetten goede­ stap richting SML-play-offs

08-Notch-en-Robinhood-zetten

VOETBAL – Notch en Robinhood hebben met hun overwinning in de elfde ronde van de competitie van de Suriname Major League een goede stap gezet richting de play-offs. In het Franklin Essedstadion won Notch van Leo Victor en Robinhood versloeg Flora.
Notch kende geen genade tegen Leo Victor, dat onderaan de ranglijst staat. Leo Victor bood goed tegenstand in de eerste helft, maar het lukte alleen Finidi Misidjan om een doelpunt te maken: 1-0. In de tweede helft was het een heel ander verhaal. Notch overrompelde Leo Victor en won de wedstrijd met 5-1. Misidjan (2x), Denzel Pika en Marcello Maatrijk maakten de doelpunten voor Notch in de tweede helft. Met de drie doelpunten van Misidjan klimt de aanvaller behoorlijk op de topscorerslijst. Hij staat nu op de tweede plaats en heeft negen doelpunten achter zijn naam. Rutger Righters maakte het enige doelpunt voor Leo Victor.
Robinhood won van Flora met 3-1. In de 22e minuut opende de jeugdige Ravello Zuler de score voor Robinhood, waarna Don Tuur de stand bracht naar 2-0. In de tweede helft maakte Zuler zijn tweede doelpunt en bracht de score op 3-0. In de slotminuten redde Shaquille Petrusi de eer voor Flora.
Door de overwinningen hebben Notch en Robinhood 24 om 23 punten. Doordat Voorwaarts (19 punten), die op de vijfde plaatst staat, en Inter Moengo Tapoe (21 punten), die op de vierde plaatst staat, vrijdag gelijk speelden (0-0), is de kans groot dat Notch en Robinhood de play-offs zullen halen. De top vier ploegen van de reguliere competitie plaatsen zich voor de play-offs om te bepalen wie de eerste SML-kampioen wordt.…[+]