Opti treft Chinees Yu Qi in eerste groepswedstrijd

opti

BADMINTON – Het speelschema van Sören Opti tijdens de Olympische Spelen is al bekend. De Surinaamse badmintonner speelt zijn eerste groepswedstrijd op 27 juli in het La Chapelle Arena.

Opti die uitkomt in groep A, speelt zijn eerste wedstrijd tegen de Chinees Shi Yu Qi. De 28-jarige tegenstander  is momenteel de nummer een van de wereld. Opti en Yu Qi hebben niet eerder gespeeld. De organisatie heeft voor nu een tentatief tijd aangegeven van 07.00 uur (Surinaamse tijd). Yu Qi heeft dit jaar een imposante reeks neergezet. De Chinees won namelijk vier badmintontoernooien vóór de Olympische Spelen. Hij won een toernooi in India, Frankrijk, Singapore en Indonesië. Verder heeft Yu Qi in 2023 de kwartfinale gehaald van de wereldbadminton kampioenschappen in Denemarken. In 2014 won hij de gouden medaille op de jeugd Olympische Spelen en bij de Olympische Spelen in Tokio (2021) eindigde hij op de vijfde plaats.

Wanneer Opti de andere groepswedstrijd tegen de Italiaan Giovanni Toti gaat spelen, is door  de organisatie nog niet bekendgemaakt. Voor Toti zal dit de eerste Olympische Spelen worden. Hij heeft wel meegedaan aan de jeugd Olympische Spelen. In Buenos Aires pakte hij de gouden medaille op het onderdeel gemend dubbel en eindigde op de 25ste plaats bij jongensenkel. Alleen de groepswinnaar gaat over naar de volgende ronde. …[+]