PSG met de schrik vrij in eerste wedstrijd van het tijdperk post-Mbappé

PSG late show seals big win at Le Havre - CNA

VOETBAL – Paris Saint-Germain heeft de openingswedstrijd in Ligue 1 vrijdagavond gewonnen. Het ging niet van een leien dakje in Le Havre. De thuisploeg bond brutaal de strijd aan met de sterrenploeg uit de hoofdstad, zag twee goals afgekeurd worden en slikte in de slotfase alsnog een ruime nederlaag.
Is er leven na Kylian Mbappé? In de derde minuut leek al een overtuigend antwoord te volgen: mais oui! Marco Asensio leek de bal te verspelen, maar herstelde en zette een mooie aanval op, die eveneens fraai afgerond werd door Kang-In Lee. Na een klein half uur dacht de thuisploeg langszij te komen, het doelpunt van Abdoulaye Touré werd echter geannuleerd omdat een van zijn ploeggenoten buitenspel had gestaan.
De kampioen ging derhalve met een kleine voorsprong rusten, maar de ploeg van Luis Enrique had toch wat averij opgelopen. Na twintig minuten moest Gonçalo Ramos zich al laten vervangen, Randal Kolo Muani verving hem. Het was kinderspel vergeleken met het onheil dat zich in al snel de tweede helft zou aandienen voor de Franse kampioen. Gautier Lloris raakte de bal niet eens hard, maar in een woud van benen ontbeerde doelman Gianluigi Donnarumma het zicht om adequaat te kunnen reageren.
Toen was het los. Kolo Muani miste een open kans op de 1-2, waarna PSG genadeloos in het countermes liep. Josue Casimir scoorde, het Stade Océane veerde op maar was blij om een dode mus, want Casimir had de bal met de hand meegenomen. Opnieuw ging er een streep door een Normandische treffer. Aan de overkant teisterde Lee de lat.
In de slotfase ging PSG toch nog met de winst lopen. Doelpunten van Ousmane Dembélé en Bradley Barcola in de 85ste en 86ste minuut velden het dappere Le Havre, waarna Kolo Muani met een vierde treffer voor een marge zorgde die wel erg hoog was. De start is zodoende schadevrij voor de titelhouder. (VI)