Rangers makkelijk langs Malmö in eerste wedstrijd Europa League

JB 40 Malmö - Hráè Rangers Robin Propper (vpredu) v súboji s Andersom Christiansenom z Malmö v zápase 1. kola ligovej fázy Európskej ligy Malmö FF - Glasgow Rangers v Malmö 26. septembra 2024. FOTO TASR/AP

Rangers' Robin Propper, front, and Malmo's Anders Christiansen in action during the Europa League opening phase soccer match between Malmo FF and Rangers FC at Malmo New Stadium in Malmo, Sweden, Thursday Sept. 26, 2024. (Andreas Hillergren/TT via AP)

VOETBAL – Rangers kwam al na de eerste minuut op voorsprong en keek niet meer om toen de ploeg van Philippe Clement hun UEFA Europa League-campagne perfect begon tegen Malmö FF. Uiteindelijk won Rangers met 0-2.
Een dominante start van hun seizoen in Zweden had Malmö zelfverzekerd achtergelaten in aanloop naar de ontmoeting met Rangers. Maar die hoop leek vervlogen toen de Schotse reuzen al na 56 seconden op voorsprong kwamen.
Rangers zette druk aan de rechterkant en veroverde de bal, waardoor Cyriel Dessers op doelman Johan Dahlin af kon gaan. Dessers passeerde Dahlin, maar schoot tegen de paal. De rebound viel voor de voeten van Nedim Bajrami, die de bal binnen kon tikken.
Malmö was zichtbaar van slag door het vroege doelpunt. Hoewel de kansen in de eerste helft schaars waren, had Rangers het aan zichzelf te wijten dat de voorsprong niet voor rust werd vergroot. De splijtende pass van Dessers creëerde nog een één-op-één kans, maar Václav Černý schoot naast. Met nog een kwartier te spelen zorgde Ross McCausland voor de klinische afwerking die Rangers zo hard nodig had. Hij stormde strafschopgebied binnen en schoot laag via de paal in de benedenhoek. 0-2 was het en dat werd ook de eindstand. (FS)…[+]