Rigters schrijft geschiedenis

robonhood

VOETBAL – Aanvoerder Jamilhio Rigters van Robinhood kan zijn gevoelens over het kampioenschap nauwelijks onder woorden brengen. Zaterdag veroverde Robinhood zijn eerste titel in de Suriname Major League (SML) door Transvaal in de finale met 2-0 te verslaan.

“Ik heb er geen woorden voor”, zei de snelle aanvaller van Robinhood. De nummer tien van het team benadrukte dat de spelers hun uiterste best hebben gedaan in de competitie. “We hadden onze ups en downs in de reguliere competitie, maar we hebben ons herpakt in de play-offs.” Rigters schreef ook geschiedenis door als eerste speler ooit de SML-beker omhoog te houden.

Transvaal begon de wedstrijd sterk en bezorgde Robinhood vanaf de beginfase de nodige problemen. De ploeg van trainer Roberto Gödeken kon weinig doen, maar kreeg in de 30e minuut een onverwacht cadeau van Transvaal-doelman Jeraino Dap. Dap verwerkte een lange bal niet goed, en Rigters was er als de kippen bij om het eerste doelpunt van de finale binnen te schieten: 1-0.

Na de openingstreffer gooide Transvaal alles in de aanval, maar net voor rust kreeg het team een flinke tegenslag te verwerken. Dap beging een overtreding op de doorgebroken Shaquille Cairo, en de scheidsrechter had geen andere keuze dan Dap met rood van het veld te sturen. Trainer Raymond Mannen haalde Dejean Kamsi van het veld en bracht de tweede doelman, Rufano Adipi, in.

In de tweede helft bracht Mannen Lalanie Tooy in om de gelijkmaker te forceren. Hoewel de lange aanvaller kansen kreeg, slaagde hij er niet in om Robinhood-doelman Jonathan Fonkel te passeren. Naarmate de wedstrijd vorderde, begon Transvaal gehaast te spelen, wat Robinhood in de kaart speelde. Ravello Zijler maakte het tweede doelpunt, waarmee Robinhood zijn derde opeenvolgende kampioenschap en de 29e landstitel veiligstelde…[+]