Robinhood met een been in finale

08-SML

VOETBAL – Robinhood is zo goed als zeker met een been in de finale van de competitie van de Suriname Major League (SML). Robinhood won in het Dr. Ir. Franklin Essedstadion de eerste halve finale ontmoeting van Voorwaarts met 2-0. De tweede wedstrijd tussen deze teams wordt op 18 augustus gespeeld.

Robinhood begon de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstander, maar liet goede kansen liggen om de voorsprong te nemen. Vooral Don Tuur kreeg de beste kans in de eerste helft, maar hij faalde om doelman Endro Esperansie te verslaan. De druk op Voorwaarts werd steeds groter en in de 36ste minuut claimden de spelers van Robinhood voor een strafschop. Tuur werd onderuit gehaald door Metrano Pompe, maar scheidsrechter Sergio Rozenhout floot niet voor een strafschop. Hierdoor gingen ploegen met een blanco score naar de kleedkamer.

In de tweede helft was Voorwaarts beter, maar Robinhood doelman Jonathan Fonkel liet geen ballen door. Robinhood bleef druk uitoefenen en na knullig verdedigingswerk kwam Robinhood op een voorsprong: 1-0. Pompe kon de voorgetrokken bal niet goed wegwerken, waardoor die voor de voeten viel van Dimitrio Andro. De speler van Robinhood maakte geen fout: 1-0. Voorwaarts ging hierna opzoek naar de gelijkmaker en liet daarbij ruimtes vrij in de achterhoede. Na paar mogelijkheden gemist te hebben, was het Tuur die de eindstand bepaalde op 2-0. …[+]