Robinhood plaatst zich voor kwartfinale CFU Club Shield

robinhood

VOETBAL – Robinhood is van een achterstand teruggekomen en heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de  CFU Club Shield 2024. In het Ergilio Hato Stadion werd de Frans-Guyunese Étoile Matoury verslagen met 4-1.

Titelverdediger Robinhood begon goed aan de wedstrijd en was vaak in balbezit. Het Surinaamse team kon echter niet veel doen hiermee. Étoile Matoury speelde meer op de counters en in de zeventiende minuut sloeg het team toe. Alierio Belfor kon de bal niet goed wegwerken en Doekoe Gordon maakte het eerste doelpunt: 0-1. Robinhood liet het hoofd niet hangen en na drie minuten werd het net gevonden. Een lange bal bereikte Don Tuur, die de doelman van Étoile Matoury omspeelde en de bal in het lege doel schoot: 1-1.

Robinhood bleef doorgaan. In de 35ste minuut kreeg het team een strafschop. Shaquille Cairo werd onderuit gehaald door de doelman van Étoile Matoury. De scheidsrechter had geen andere keus dan naar de witte stip wijzen. Aanvoerder Jamilhio Rigters belastte zich hiermee en maakte geen fout: 2-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft begon Étoile Matoury heel aanvallend. Robinhood zakte naar achteren en loerde meer op de counters.

Na een fel offensief van Étoile Matoury verwerkt te hebben, lukte het Robinhood de score verder te verruimen. In de 52ste minuut lobde Cairo de bal over de doelman heen: 3-1. Hiermee werd ook het verzet van Étoile Matoury gebroken. Robinhood speelde de wedstrijd uit en in blessure tijd was het Rigters die het laatste doelpunt van Robinhood maakte. Robinhood plaatst zich voor de kwartfinale en Étoile Matoury mag zijn koffers pakken…[+]