Robinhood verovert eerste titel in Suriname Major League

WhatsApp Image 2024-08-24 at 21.14.39

VOETBAL – Robinhood heeft zijn eerste kampioenschap in de Suriname Major League veiliggesteld met een overtuigende 2-0 overwinning op Transvaal, zaterdagavond in het Franklin Essedstadion. Na een 1-0 voorsprong bij rust bleef Robinhood standvastig en behaalde hiermee zijn 29ste titel in de clubgeschiedenis.

Transvaal begon sterk en domineerde het spel, maar slaagde er niet in de kansen te benutten. Dit brak het team later op, toen doelman Jeraino Dap in de 30ste minuut een fout maakte. Hij verwerkte een voorzet niet goed, waardoor de bal voor de voeten van Robinhood-aanvaller Jamilhio Rigters belandde. Rigters twijfelde niet en schoot raak: 1-0.

Op zoek naar de gelijkmaker kwam Transvaal een paar keer dicht bij een doelpunt, maar zonder succes. Vlak voor rust kreeg Transvaal een tegenslag te verwerken toen Dap een overtreding maakte op Shaquille Cairo, waardoor het team met tien man verder moest. In de tweede helft bracht trainer Raymond Mannen Lalanie Tooy in, die meerdere keren gevaarlijk werd, maar Robinhood-doelman Jonathan Fonkel niet wist te passeren. In de 85ste minuut maakte Ravello Zijler het tweede doelpunt voor Robinhood, waarmee het kampioenschap veiliggesteld werd. Transvaal had geen antwoord meer, en Robinhood vierde zijn derde opeenvolgende titel…[+]