SCVU I en Koi Carper Basketbal ‘Ala Dey’ starten play-offs met zege

(23.30 uur) SCVU I en Koi Carper Basketbal

BASKETBAL – SCVU I en Koi Carper Basketbal ‘Ala Dey’ zijn sterk begonnen aan hun weg naar de finale van de herenhoofdklasse van de Surinaamse Basketbal Associatie. Beide teams wonnen donderdag hun eerste wedstrijd in de halve finale.

SCVU I nam het op tegen De Arend. Al vanaf het begin kon De Arend het tempo van SCVU I niet bijhouden. Na tien minuten spelen stond SCVU I al tien punten voor: 29-19. In de tweede periode hadden beide teams moeite met scoren, waarbij SCVU I slechts tien punten maakte en De Arend negen. Hierdoor ging SCVU I de rust in met een voorsprong van elf punten: 39-28. In de tweede helft slaagde De Arend er niet in om dichterbij te komen, waardoor SCVU I uiteindelijk won met 74-62. Xavier Elburg van SCVU I eindigde met negentien punten, terwijl Chayf Elburg bij De Arend dertien punten scoorde.

Titelverdediger Koi Carper Basketbal ‘Ala Dey’ had weinig moeite met SCVU II en won overtuigend met 87-57. Na twee periodes stond Koi Carper al comfortabel voor: 45-26. Gylan Watamaleo van Koi Carper Basketbal ‘Ala Dey’ eindigde met negentien punten, terwijl Dion Gemerts bij SCVU II dertien punten noteerde. …[+]