Surinaamse dames dringen top 100 binnen

(19.00 uur) Surinaamse dames dringen de top 100 binnen

SCHAKEN – Het Surinaamse damesschaakteam heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door de top 100 te bereiken op de 45e Schaakolympiade in Boedapest, Hongarije. Na zes ronden staat het team op de 94e plaats met drie punten. De prestaties van het herenteam vallen wat tegen, het staat momenteel op de 156e plaats.

Na een teleurstellende vijfde ronde wist het damesteam zich te herpakken en versloeg het in de zesde ronde Tanzania. Het team, bestaande uit Catherine Kaslan, Victoria Kaslan, Alexandra Kaslan en Elise Wu, won overtuigend met 3,5-0,5. Alleen Catherine Kaslan speelde remise tegen Shah Mahi. India leidt bij de dames het klassement met een perfect resultaat na zes ronden. In zijn zesde partij versloeg het Armenië met 2,5-1,5. Internationaal Meester Divya Deshmukh is nog ongeslagen met vijf overwinningen en één remise.

Het herenteam leed een nederlaag tegen Jamaica, nadat het eerder in de vijfde ronde van Fiji had gewonnen. Shiva Kalka werd voor deze ronde vervangen door Jason Yeung. Samen met Viresh Giasi, Imaan Kalidjo en Shaief Chashawa namen zij het op tegen Joshua Christie, Shreyas Smith, Raheem Glaves en Jaden Shaw. Suriname verloor de wedstrijd met 0,5-3,5, waarbij Kalidjo als enige een remise behaalde tegen Glaves. Hierdoor zakt het team verder op de ranglijst naar de 156e plaats met twee punten. Bij de heren staat India ook aan top, met een overwinning van 3-1 op Hongarije in de zesde ronde…[+]