Surinaamse volleyballers winnen geen individuele prijzen

Surinaamse-volleyballers-winnen-geen-individuele-prijzen

VOLLEYBAL – Geen van de Surinaamse U-19-volleybalspelers heeft individuele prijzen kunnen winnen tijdens het U19 Boys Norceca Continental Championship in Ponce, Puerto Rico. Suriname eindigde op de laatste plaats in dit toernooi.

Van de tien individuele prijzen die door Norceca zijn uitgereikt, is geen van de Surinaamse jongens in aanmerking gekomen. De meeste prijzen gingen naar de spelers van de Verenigde Staten van Amerika, die het kampioenschap wonnen. In de finale versloeg de Verenigde Staten van Amerika het team van Cuba in vier sets (25-19, 25-19, 20-25 en 25-18). De Amerikaan Aleksey Mikhailenko werd uitgeroepen tot Most Valuable Player. Hij won ook de prijs voor de beste spiker.

De Amerikaan Rafael Urbina won de prijs voor de beste setter en Thomas Dembs won de prijs voor de beste server. In de groepsfase kwam Suriname uit tegen de Verenigde Staten van Amerika en Dembs werd toen de topscorer met veertien punten. De prijs voor de beste scorer ging naar de Costa Ricaan Stanley Grant en de prijs voor de beste opposite ging naar Malik Britton van de Dominicaanse Republiek. Yandy Rodriguez van de Dominicaanse Republiek won de prijs voor de beste libero en digger. De Amerikanen Grant Lamoureaux, Luc Scerensen en Roman Payne wonnen respectievelijk de tweede prijs voor beste spiker, tweede prijs voor beste blocker en eerste prijs voor beste blocker.

Suriname eindigde op de laatste plaats door de zevende/achtste plaats wedstrijd van Guatemala te verliezen in drie sets: 22-25, 17-25 en 14-25. De Dominicaanse Republiek eindigde op de vijfde plaats door in de wedstrijd voor de vijfde/zesde plaats van Costa Rica te winnen in vijf sets: 23-25, 25-14, 27-25, 21-25 en 15-8. Puerto Rico won de bronzen medaille door van Canada te winnen in vijf sets: 23-25, 25-20, 25-20, 20-25 en 15-9…[+]