Suriname speelt kwartfinale tegen Mexico

Suriname speelt

VOLLEYBAL-De Surinaamse jongens onder 23 jaar hebben wederom verloren, ditmaal tegen Peru tijdens de U-23 Pan American Cup. In de Anthony Nesty Sporthal werd met drie sets verloren, waardoor Suriname eindigt op de derde plaats in groep B. Peru pakte de tweede plek.

In de beginfase kon Suriname geen afstand nemen van Peru, wat onze jongens uiteindelijk fataal werd. Peru begon sterker te spelen en bouwde een voorsprong op die Suriname niet meer kon inhalen. De eerste set ging verloren met 15-25. De tweede set verliep nog dramatischer voor Suriname; Peru domineerde vanaf het begin en Suriname kon de achterstand niet verkleinen. Deze set ging verloren met 19-25.

Suriname moest nu de derde set winnen om in de wedstrijd te blijven. Hoewel de jongens flink weerstand boden en halverwege de set nipt achterstonden (13-14), wist Peru zijn spel te verbeteren. Suriname kon daarop geen antwoord vinden en verloor ook de derde set met 17-25.

Gerardo Chicoma van Peru sloot de wedstrijd af met 17 punten, goed ondersteund door Piero Balcazar en Leonel Despaigne, die respectievelijk 15 en 11 punten scoorden. Bij Suriname was Anfernee Lee A Leong de enige speler die meer dan tien punten noteerde; hij eindigde met 15 punten.

Eerder op de dag won Guatemala in drie sets (25-10, 25-12 en 25-17) van Saint Vincent and the Grenadines, waardoor die ploeg als eerste eindigt in groep B en zich direct plaatst voor de halve finale. Zowel Suriname als Peru gaat door naar de kwartfinales. Suriname treft Mexico in de volgende ronde, terwijl Peru het opneemt tegen de Dominicaanse Republiek…[+]