Suriname verliest van Guatemala in U-23 Pan American Cup

Suriname verliest van Guatemala in U

VOLLEYBAL – De Surinaamse heren hebben in hun tweede wedstrijd van de U-23 Pan American Cup niet kunnen overtuigen. In de Anthony Nestysporthal verloren ze dinsdagavond van Guatemala in vier sets.

Suriname begon sterk aan de eerste set en stond zelfs met 17-12 voor. Het team leek op weg om de set te winnen, maar concentratieverlies speelde de spelers parten. Guatemala verkleinde gestaag de achterstand, en na de gelijkmaker van Roberto Recinos (17-17) nam Guatemala het initiatief. Suriname verloor de set met 20-25.

De tweede set opende Suriname weer goed en scoorde de eerste twee punten, maar Guatemala kwam opnieuw terug. Het werd een spannende strijd, waarin Guatemala aan het eind de set wist te winnen met 18-25. Suriname stond nu onder druk om de derde set te winnen, het begon sterk en nam een voorsprong van 9-5. Guatemala gaf echter niet op en bracht de stand gelijk: 13-13. Dankzij sterk spel van Anfernee Lee A Leong en Shemar Jameson pakte Suriname uiteindelijk de set met 25-21.

De vierde set begon in het voordeel van Guatemala, dat uitliep naar een voorsprong van 14-18. Suriname vocht terug, opnieuw dankzij Lee A Leong en Jameson, en verkleinde de achterstand tot 19-21. De set bleef spannend tot het einde, maar Suriname kon niet voorkomen dat Guatemala met 23-25 won na een beslissend schot van Yeferson Zavala dat Faiq Lobo niet kon blokken.

Met deze overwinning staat Guatemala bovenaan in groep B met twee overwinningen. Suriname en Peru volgen met elk één zege. Eerder op de dag won Peru overtuigend van Saint Vincent and the Grenadines met 3-0 (25-14, 25-15, 25-15), Saint Vincent and the Grenadines staat op de laatste plaats…[+]