Suriname verrast door Guadeloupe

VOETBAL – Suriname is in Groep A van de Concacaf Nations League-A verrast door Guadeloupe. Gisteren verloor Suriname met 0-1, waarbij Jordan Leborgne het winnende doelpunt scoorde. Dit resultaat was zeker onverwacht, vooral omdat Suriname doorgaans als een sterker team wordt beschouwd dan Guadeloupe. Suriname en Guadeloupe hebben allebei drie punten uit twee wedstrijden.

Bondscoach Stanley Menzo koos bij de aftrap voor een gewijzigde opstelling met Warner Hahn in het doel en Ridgeciano Haps en Jaden Montnor in de basis. Natio begon echter teleurstellend, met veel balverlies, mede door het slechte veld van het Stade Roger Zami. Hierdoor konden Immanuel Pherai en Justin Lonwijk geen grip op de wedstrijd krijgen. Guadeloupe profiteerde van de situatie en creëerde twee goede kansen: eerst pareerde Hahn een schot van Thierry Ambrose, en kort daarna schoot Matthias Phaeton over. In de aanval konden Jaden Montnor en Gleofilo Vlijter de solide verdediging van Guadeloupe niet doorbreken, waardoor Suriname amper kansen kreeg.

Na de drinkpauze in de eerste helft wist Suriname iets beter te spelen, maar ook dat leverde geen grote kansen op. Zo gingen beide landen met een 0-0 stand de kleedkamers in. Ondanks de teleurstellende eerste helft bracht Menzo geen wijzigingen aan in de opstelling bij aanvang van de tweede helft. Guadeloupe zette zijn goede spel voort, wat de Surinaamse spelers frustreerde en ertoe leidde dat ze nodeloze vrije trappen weggaven. Na 61 minuten spelen had Menzo genoeg gezien en bracht hij Gyrano Kerk en Denzel Jubitana binnen de lijnen voor Montnor en Pherai. Het spelbeeld veranderde echter niet, en in de 68ste minuut was het raak voor Guadeloupe. De bal werd keurig voorgezet op de ingevallen Jordan Leborgne, die Hahn wist te verschalken: 1-0. Suriname zette in de resterende minuten alles op de aanval door spits Dylan Vente in te brengen. Ondanks de extra aanvallende kracht lukte het niet om doelman Teddy Bartouche echt in de problemen te brengen(+)