Titelverdediger Robinhood strandt in kwartfinale Concacaf Caribbean Club Shield

Titelverdediger Robinhood

VOETBAL – Cruciale fouten hebben titelverdediger Robinhood de das omgedaan in de kwartfinale van de Concacaf Caribbean Club Shield. Op Curaçao kwam Grenades van Antigua en Barbuda goed terug van een 1-0 achterstand door met 1-2 te winnen. Hierdoor ligt titelverdediger Robinhood eruit en gaat Grenades door naar de halve finale.

Robinhood begon goed aan de wedstrijd en had vooral in de eerste vijftien minuten veel balbezit. Grenades probeerde vooral via de counters toe te slaan. Het Surinaamse team kon niet achter de verdediging van zijn tegenstander komen. De lange ballen die bestemd waren voor Shaquille Cairo en Jamilhio Rigters werden gemakkelijk onderschept. Hierdoor had doelman Zaieem Scott van Grenades niet veel te doen.

Trainer Roberto Gödeken motiveerde zijn jongens om sneller de bal te spelen, en dit leverde ook de eerste kans op. Cairo schoot in de negentiende minuut de bal over het doel. Robinhood begon veel druk uit te oefenen en in de 31ste minuut verbrak het team het verzet van Grenades. Doelman Scott werkte de bal niet goed weg toen hij onder druk werd gezet door Dimitri Andro. De bal kwam bij Don Tuur en hij maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Robinhood kon echter niet lang genieten van zijn voorsprong, want na twee minuten stonden de ploegen weer gelijk. Alierio Belfor wilde de bal terugspelen voor doelman Jonathan Fonkel, maar de verdediger ging er nonchalant mee om. Malcolm Stewart onderschepte de bal en schoot deze achter doelman Fonkel: 1-1. Hierna kregen beide teams kansen, maar tot scoren kwamen ze niet meer in de eerste helft.

In de tweede helft begon Robinhood weer beter, maar kon het de mogelijkheden niet omzetten in doelpunten. Grenades speelde niet meer zoals in de eerste helft. Het team kreeg ook de mogelijkheid om te counteren, nadat Robinhood de bal op het middenveld verloor. Echter, Quinton Griffith kon doelman Fonkel niet verslaan en de bal ging via de voeten van Fonkel naast het doel voor een hoekschop. Robinhood verdedigde deze niet goed en Jordan Britto kon vrij inkoppen. Fonkel was voor de tweede keer verslagen: 1-2.

De titelverdediger gooide hierna alles in de aanval, en de beste kans viel voor Ravello Zijler. De ingevallen speler van Robinhood kopte de bal naast. Naarmate het einde in zicht kwam, begon Robinhood gehaast te spelen en leed veel balverlies. Men koos ervoor de bal in het gebied te lanceren, maar deze werd gemakkelijk verdedigd door Grenades. Het team uit Antigua en Barbuda hield vol en plaatste zich voor de halve finale. Robinhood keert terug naar Suriname…[+]