Tjon En Fa naar zestiende finale

f100cfb3-a66c-432f-8084-786b21652e11

WIELRENNEN – Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa heeft zich geplaatst voor de zestiende finale op de 200 meter sprint. De zestiende finale wordt om 12.30 uur (Surinaamse tijd) gereden. Hij komt uit tegen Mikhail Yakovlev van Israël.

Tjon En Fa plaatste zich voor de 1/32ste finale met 23ste snelste tijd. Hij reed in de kwalificatieronde een tijd van 9.637 seconden. Titelkandidaat Harrie Lavreysen van Nederland brak het wereldrecord in de kwalificatieronde. Hij reed een tijd van 9.088 secondes.

In de 1/32ste finale werd Tjon En Fa gekoppeld aan de Australiër Matthew Richardson, die de tweede beste tijd had in de kwalificatie. In deze ronde verloor Tjon en Fa van de Australiër en hij werd verwezen naar de herkansingsronde om de zestiende finale te halen.

In de herkansingsronde werd hij in een groep geplaatst met de Duitser Luca Spiegel en de Chinees Yu Zhou. De Surinaamse baanwielrenner was met 0.020 seconden sneller dan Spiegel en won zijn herkansingsronde. Hiermee plaatst Tjon En Fa zich alsnog voor de zestiende ronde.