Tjon En Fa: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld”

GUYiTUNXgAAM1kD

WIELRENNEN – De Poolse Mateusz Rudyk was 0.054 seconden sneller dan Jaïr Tjon En Fa in de herkansingsronde van de zestiende ronde op de 200 meter sprint. De dertigjarige Surinaamse baanwielrenner strandt hiermee in de zestiende ronde tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik probeer nu over die teleurstelling heen te komen en voor de keirin te gaan”, geeft Tjon En Fa aan. “Ik denk dat ik de races tactisch goed heb verreden, maar de tegenstanders waren vandaag iets sneller. Als het was gelukt wat ik wilde doen, dan denk ik het wel. Mijn plan was om als eerste voor de aanval te kiezen. Ik veroverde niet de eerste positie, het is helaas niet gelukt.”

Tjon En Fa geeft dat niets fout is gegaan vanaf het begin. “Ik denk niet dat het fout is gegaan. Ik heb op dat moment alles gegeven.” In de 1/32ste finale was Matthew Richardson mijn tegenstander. Tjon En Fa weet niet of hij van hem kon winnen. “Weet ik niet. De winnaar zou doorgaan, maar ik had met mijn coach besproken om het te proberen en als het niet lukte zou ik voor de herkansing gaan.”

In de herkansingsronde werd hij in een groep geplaatst met de Duitser Luca Spiegel en de Chinees Yu Zhou. De Surinaamse baanwielrenner was met 0.020 seconden sneller dan Spiegel en won zijn herkansingsronde. Hiermee plaatste Tjon En Fa zich voor de zestiende ronde. Tjon En Fa werd in de zestiende finale geklopt door Mikhail Yakolev van Israël en in de herkansing door Rudyk.

Tenslotte plaatsten Harrie Lavreysen (Nederland), Rudyk, Matthew Richardson (Australië), Yuta Obara (Japan), Hamish Turnbull (Groot-Brittannië), Jeffrey Hoogland (Nederland), Kaiya Ota (Japan) en Jack Carlin (Groot-Brittannië) zich voor de kwart finales, die donderdag worden gereden. De halve finales en finale zijn vrijdag…[+]