Tsitsipas knokt zich langs Altmaier naar derde ronde Roland Garros

Tsitsipas-knokt-zich-langs-Altmaier-naar-derde-ronde-op-Roland-Garros

TENNIS – Stefanos Tsitsipas heeft zich als eerste geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. De 25-jarige Griek nam met flink machtsvertoon snel afstand van leeftijdsgenoot Daniel Altmaier, kreeg het daarna lastig met de Duitser maar won wel: 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4.

De eerste twee sets van Tsitsipas, drie jaar geleden verliezend finalist in Parijs, waren indrukwekkend. De nummer negen van de wereldranglijst verkeert in goede vorm. Hij won het toernooi van Monte Carlo, haalde de eindstrijd in Barcelona en was kwartfinalist in Rome. Tsitsipas raasde tegen Altmaier in dertig minuten naar een 1-0 voorsprong in sets en stond daarna al vlot twee breaks voor in de tweede set.

Maar de Duitse nummer 83 van de wereld stond niet toe dat Tsitsipas de wedstrijd snel kon afronden. Een korte pauze na twee voor hem kansloze sets deed Altmaier goed en hij knokte zich terug in de wedstrijd. Altmaier, die vorig jaar in de tweede ronde Jannik Sinner uitschakelde op het gravel in Parijs, verkleinde zijn achterstand en hoopte op een nieuwe stunt. Tsitsipas leek even gefrustreerd, maar in de vierde set stelde de Griek orde op zaken. (Nusport)