Uruguay behaalt derde plaats bij Copa America

WhatsApp Image 2024-07-13 at 23.12.50

VOETBAL – Uruguay heeft na het nemen van strafschoppen beslag gelegd op de derde plaats van de Copa America. Voor de derde/vierde plaats werd Canada na strafschoppen verslagen met 4-3. De wedstrijd eindigde 2-2 gelijk.

Uruguay startte de wedstrijd veel beter dan Canada en in de achtste minuut werd de score geopend. De bal viel voor de voeten van Rodrigo Betancur, na de hoekschop. De speler van Tottenham Hotspur maakte geen fout en schoot het leder achter doelman Dayne St. Clair: 1-0. Canada moest nu op zoek gaan naar de gelijkmaker en begon het doel van doelman Sergio Rochet van Uruguay onder druk te zetten. Het Canadese team kreeg ook twee mogelijkheden, maar het schot van Richie Laryea en de kopbal van Tani Oluwaseyi waren niet accuraat genoeg.

Het harde werken van Canada werd in de twintigste minuut beloond. Rochet verkeek zich op de hoekschop en Ismaël Koné lobde de bal over de doelman heen: 1-1. Vier minuten later vond Uruguay weer het net. Facundo Pellistri schoot de bal achter de Canadese doelman, maar het doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor gingen de teams met een gelijke score de kleedkamer binnen.

In de tweede helft werd Luis Suarez binnen de lijnen gebracht voor Darwin Núñez. Suarez kon geen potten breken en het was juist Canada dat een paar keer heel dichtbij kwam om de voorsprong te nemen. De inzet van Canada werd in de 80ste minuut beloond. Het schot van de ingevallen Jonathan David ging in het doel: 1-2. De blijdschap bij de Canadezen was groot. Canada begon hierna heel stug te verdedigen. Uruguay stuurde steeds meer spelers de aanval op en diep in blessuretijd was het raak. Suarez schoot de gelijkmaker binnen: 2-2.

Hierdoor moesten strafschoppen de winnaar bepalen. Bij Canada misten Koné en Alphonso Davies hun strafschop, terwijl aan de kant van Uruguay niemand zijn strafschop miste…[+]