USA uitgeschakeld in Copa America

USA eruit gekikkerd cr

VOETBAL – Panama gaat samen met Uruguay door naar de kwartfinale van de Copa America. Panama won zijn laatste groep C wedstrijd van Bolivia met 3-1, terwijl Uruguay zijn ontmoeting tegen de USA won met 1-0. Uruguay eindigt als groepshoofd.
Voorafgaand aan de wedstrijd streden Panama en de USA voor een plek in de kwartfinale. Beide landen moesten hun wedstrijd winnen. Panama begon goed aan de wedstrijd en nam in de 22ste minuut de voorsprong door een doelpunt van José Fajardo: 1-0. De USA was hierdoor verplicht zijn ontmoeting tegen Uruguay te winnen, maar kon in de eerste helft het net niet vinden. Panama ging de kleedkamer in met een voorsprong, terwijl de ontmoeting tussen de USA en Uruguay doelpuntloos bleef in de eerste 45 minuten.
In de tweede helft was er blijdschap bij de USA. Bolivia vond het net en trok de score gelijk. Het doelpunt werd gemaakt door de ingevallen Bruno Miranda. Door het gelijkspel zouden de USA en Panama op de tweede plaats eindigen met hetzelfde aantal punten. De USA zou op basis van een beter doelsaldo op de tweede plaats eindigen en doorgaan naar de kwartfinale. Maar de blijdschap van de USA was van korte duur, want Uruguay vond het net: 1-0. Cristian Olivera maakte het doelpunt. Zaken werden nog erger voor de USA toen Panama opnieuw de voorsprong nam tegen Bolivia. Eduardo Guerrero maakte het doelpunt: 2-1.
De USA moest de wedstrijd winnen van Uruguay om verder te kunnen gaan in het toernooi. Het gastland opende een fel offensief, maar het mocht niet baten. Panama maakte in de 90ste minuut een derde doelpunt. César Yanis was de doelpuntenmaker: 3-1. De wedstrijd van Panama tegen Bolivia eindigde eerder, waardoor de Panamese voetballers aandachtig keken naar de wedstrijd tussen de USA en Uruguay. De USA bleef aanvallen en kreeg ook kansen, maar kon doelman Sergio Rochet niet verslaan. Hierdoor ligt de USA uit het toernooi. Uruguay eindigt met negen punten op de eerste plaats en Panama eindigt met zes punten op de tweede plaats. De USA wordt derde met drie punten en Bolivia eindigt op de laatste plaats zonder punten.…[+]