Visma-renner Van Baarle houdt gebroken heup over aan valpartij in Vuelta

(13.00 uur) Visma

WIELRENNEN – Dylan van Baarle heeft bij zijn val in de tweede rit van de Vuelta a España een breuk in zijn heup opgelopen. De renner van Visma-Lease a Bike kwam 90 kilometer voor de finish ten val.

“Een grote domper voor Van Baarle, die weer in actie kwam na een lange revalidatieperiode na zijn val in het Critérium du Dauphiné begin juni”, schrijft Visma in een verklaring. “De Nederlander blijkt een breuk in zijn heup te hebben opgelopen.” Na zijn val stapte Van Baarle weer op, waarna hij aan wist te sluiten bij het peloton. In de finale moest hij wederom lossen. Op zo’n 50 kilometer voor de aankomst in Ourém stapte hij uit de koers.

De 32-jarige Van Baarle moest eerder dit jaar ook al de Tour de France missen door de sleutelbeenbreuk die hij opliep in het Critérium du Dauphiné. Tijdens het klassieke voorjaar kon de routinier niet uitblinken door ziekte. Hij won eerder in zijn loopbaan onder meer Parijs-Roubaix, Dwars door Vlaanderen en Omloop Het Nieuwsblad. Van Baarle was bezig aan zijn eerste grote wielerronde sinds de Ronde van Spanje van vorig jaar. Het was zijn zesde deelname aan de Vuelta. De ronde gaat maandag verder met een heuveletappe van 191 kilometer. Visma-renner Wout van Aert is leider in het algemeen klassement. (Nusport)