Vlijter verliest eerste Europa Conference League kwalificatie wedstrijd

VOETBAL – Gleofilo Vlijter heeft met zijn Finse VPS-Vaasan Palloseura, een nederlaag geleden tijdens de eerste kwalificatie ronde voor de Europa Conference League. Thuis in het Hietalahden jalkapallostadion werd van de Litouwse FK Žalgiris verloren met 1-2. Op 18 juli zal de return gespeeld worden.

De Surinaamse aanvaller startte de wedstrijd op de bank en zag de tegenstander de voorsprong nemen. In de 25ste minuut was het Adama Fofana die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte: 0-1. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd. In de tweede helft kwam VPS-Vaasan Palloseura langszij door een doelpunt van Prosper Ahiabu: 1-1. Kort hierna kwam Vlijter binnen de lijnen voor Joonas Vahtera.

In de 72ste minuut werd het team van Vlijter gereduceerd tot tien man. Mikko Pitkaenen kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. VPS-Vaasan Palloseura veranderde van spelsysteem en hierdoor moest Vlijter meer verdedigingswerk doen, waardoor zijn aanvalskwaliteiten niet tot uiting kwam. VPS-Vaasan Palloseura speelde duidelijk op de gelijkspel, maar in blessuretijd werd het verzet van Vlijter en co verbroken. Yuri Kendysh maakte in de 94ste minuut het winnende doelpunt: 1-2. Vlijter en co krijgen op 18 juli weer de kans, om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa Conference League. …[+]