Yeung grijpt net naast snel schaakkampioenschap op El Salvador

snelschaken

SCHAKEN – Jason Yeung heeft net naast het snel schaakkampioenschap gegrepen bij het XIX Central American and Caribbean Youth Chess Festival 2024 op El Salvador. Yeung pakte de tweede plaats op basis van slechte Buchholz Tie-Break punten.

Van de negen jeugdschakers die meedoen aan dit toernooi, hebben alleen Yeung en Maylee Tjong Tjin Joe meegedaan aan de snel schaakkampioenschap. Beide Surinaamse schakers deden mee in de U-18-klasse. Na elf rondes eindigde Yeung en de Costa Ricaan Eduardo Viquez met negen punten. Hierdoor moesten Buchholz Tie-Break de beslissing brengen. Viquez eindigde met 52,5 Buchholz Tie-Break punten en Yeung met 50. Viquez werd kampioen en Yeung pakte het semikampioenschap.

Van de  elf wedstrijden verloor Yeung alleen een keer en wel tegen Viquez. Hij speelde verder remise tegen Adan Lopez (Puerto Rico) en Alexander Samayoa (Guatemala). De overige acht wedstrijden heeft Yeung kunnen winnen. Tjong Tjin Joe eindigde op de achtste plaats met 5,5 punten. Zij verloor vijf keer, speelde een keer remise en won vijf ontmoetingen. Ook Tjon Tjin Joe had verloren van de latere kampioen Viquez. Samayoa eindigde met 8,5 punten op de derde plaats. Adrian Corado (Guatemala) en Justin James (Saint Lucia) eindigden op de vierde en vijfde plaats met 6,5 punten. …[+]