Machtige uithaal Mbappé leidt zuinige zege Real Madrid in

20.00 Machtige uithaal Mbappé leidt zuinige zege Real Madrid in

VOETBAL – Real Madrid blijft in het spoor van Barcelona. De titelverdediger boekte een moeizame uitzege op Celta de Vigo met 1-2, dat niet was opgewassen tegen de klasse van Kylian Mbappé, Luka Modric en Vinícius Júnior.

Mbappé liet de interlandperiode schieten, maar begon in Estadio Balaídos gewoon in de basis. De zomeraanwinst bewees meteen zijn waarde en opende de score met een geweldig schot. Voor Mbappé was het zijn zesde doelpunt in La Liga en zijn achtste in twaalf wedstrijden voor Real Madrid.

Williot Swedberg maakte er vlak na rust weer een wedstrijd van, maar Real zou alsnog aan het langste eind trekken. Dat was voor een groot deel te danken aan een fijne steekpass van Modric, die Vinícius Júnior voor het doel zette. De Braziliaanse aanvaller maakte oog in oog met doelman Vicente Guaita geen fout en bezorgde Real de overwinning.

Modric greep daarnaast een record en mag zich met 39 jaar en veertig dagen de oudste speler van De Koninklijke ooit noemen. Belangrijker is dat Real in het kielzog van Barcelona blijft. Beide topclubs hebben evenveel punten, maar Barça heeft nog een wedstrijd tegoed. De koploper van La Liga komt zondag in eigen huis in actie tegen Sevilla. (VI)