Nieuws volgens datum: 7 Sep, 2024

Transformatie en vernieuwing nodig binnen onderwijs

4 Transformatie en vernieuwing

PARAMARIBO – De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Henry Ori, had het bij de lancering van de 3 beleidsdocumenten erover dat aan het begin van zijn termijn hij is gaan kijken hoe je koers kan  zetten binnen het onderwijs. Zo was er een onderwijscongres in oktober en hij was zeer tevreden over de optimale participatie van de stakeholders. Een ministerie moet een plan hebben om te weten welke koers het gaat uitzetten, welke richting het op wil gaan,  een beleidsvisie voor de toekomst.  Het zwaarst is de lopende onderwijsvernieuwing. Er is gewerkt aan leermateriaal en verder zijn er een heleboel scholen gerenoveerd. We willen drie strategische doelen bereiken, namelijk Engels als tweede taal te stimuleren, connectivity en distant learning en ontwikkeling in beroepsonderwijs. Vernieuwingen zijn niet eenvoudig, onderwijs openhouden terwijl we aan het verbouwen zijn.

De minister geeft verder aan dat zijn ministerie de verantwoordelijkheid moet nemen als beleidscentrum, coalitie en regering om toch sturing te geven aan vernieuwingen. Daarom willen we het beleidscentrum zodanig inrichten dat je leiding kan geven aan die vernieuwing.

Als ministerie  gaat de toekomst in kaart worden gebracht, het positieve eruit gehaald moeten worden, want er moet opgehouden worden met negativiteit en naar de toekomst gekeken worden. Er moet ook aandacht  worden geschonken aan de zware clusterleerlingen, leerkrachten en docenten, de leeromgeving, faciliteiten, ICT en binnenland.

Je moet weten waar je naartoe gaat en welke actie en interventie ondernomen moeten worden. Er zijn issues hieromtrent en dit heeft te maken met het financiële plan en we moeten met de Raad van Ministers en parlementariërs gaan kijken welke prioriteiten we gaan stellen en welke keuzes we moeten maken. Er moet geïnvesteerd worden in ons onderwijssysteem.

President Chandrikapersad Santokhi, die ook aanwezig was, vertelde dat het onderwijs onze kinderen vleugels geeft om hun dromen waar te maken en om te groeien. We hebben de afgelopen jaren goede stappen gezet en toegang tot onderwijs uitgebreid, de kwaliteit verbeterd en de leeromgevingen vernieuwd. Maar we zijn er nog niet. “We moeten in onze jeugd blijven investeren en streven naar inclusiviteit, een kwalitatief hoog onderwijssysteem. Elk kind in Suriname verdient de kans om zijn of haar potentieel te bereiken. Onderwijs is de sleutel om dat potentieel uit de economische uitdaging te komen”, gaf het staatshoofd aan.

Het is nu een nieuw tijdperk van transformatie en vernieuwing, gigantische ontwikkelingen.

Het nationaal onderwijsbeleid van Suriname is onze rode kaart naar de toekomst. Inclusiviteit, culturele relevantie en innovatie zijn slechts een visie voor een onderwijssysteem dat onze jongeren inspireert en uitdaagt om naar succes te streven. Dit beleidsplan is resultaat van een diepgaand proces en dialoog vastgesteld in drie fundamentele documenten die de basis vormen voor  onderwijsvernieuwing en we verwelkomen als regering het verslag van het onderwijscongres. Het beleidsdocument biedt een diepgaande analyse van de huidige staat van ons onderwijs. Deze visie van transformatie zullen we ook moeten verankeren in de wet op basisonderwijs, onderwijstoezicht en leerplicht. Deze wetten zullen voor een solide basis zorgen voor onderwijsvernieuwingen.

Dit gaat zo snel mogelijk vertaald moeten worden in eenvoudige taal, waardoor de gewone burger ook deelgenoot kan zijn van dit groot transformatieproces en die een wezenlijke bijdrage daarbij kan leveren.  Door deze wetten kan de jeugd haar dromen waarmaken en een betere toekomst creëren.

Er moet veel verder worden gekeken naar de cijfers en examens en een holistische aanpak en volledige aanpak van het kind bevorderen, intellectueel, emotioneel en fysiek.  Er moet een leeromgeving worden gecreëerd die creativiteit stimuleert. Kwaliteit is geen luxe. Er moet verder ook worden geïnvesteerd in leerkrachten door ze tools en trainingen te geven die ze nodig hebben om te excelleren. Scholen moeten veilige, stimulerende en inspirerende plaatsen zijn waar de kinderen en leerkrachten graag naartoe gaan.

Elk kind, ongeacht zijn of haar achtergrond verdient een eerlijke kans om te slagen. We moeten de barrières die de kinderen ervan weerhouden om volledig potentieel te bereiken wegnemen en streven naar een onderwijssysteem dat de diversiteit bevordert, aldus het staatshoofd. …[+]

 

 

Eigenaar OnlyFans ontvangt ruim miljard aan dividend in 3 jaar

Eigenaar OnlyFans ontvangt ruim miljard aan dividend in 3 jaar

LONDEN – De eigenaar van de populaire filmpjessite OnlyFans heeft in drie jaar tijd in totaal ruim 1 miljard dollar aan dividend ontvangen. De 42-jarige Leonid Radvinsky is eigenaar van het moederbedrijf van OnlyFans dat vooral bekendstaat om de expliciete pornografische inhoud op de site.

Volgens het in Londen gevestigde moederbedrijf Fenix International werd in het afgelopen gebroken boekjaar een bedrag van 472 miljoen dollar aan dividend uitgekeerd aan de Oekraïens-Amerikaanse Radvinsky. In de voorgaande jaren was dat respectievelijk 338 miljoen en 284 miljoen dollar.

OnlyFans boekte in het fiscale boekjaar dat eind november vorig jaar afliep een nettowinst van ruim 485 miljoen dollar, wat een vijfde meer is dan een jaar eerder. De omzet lag op 1,3 miljard dollar. Zogenoemde ‘creators’ kunnen op OnlyFans filmpjes en foto’s plaatsen voor hun volgers en daar geld voor vragen. Dat waren er vorig boekjaar 4,1 miljoen, van wie een groot deel beelden plaatst die seksueel van aard zijn. Dat is een toename van 29 procent. Het aantal volgers van die creators was 305 miljoen, 28 procent meer dan een jaar eerder.

OnlyFans werd in 2016 opgericht door de Britse vader en zoon Guy en Tim Stokely. Radvinsky nam in 2018 een meerderheidsbelang in het platform. Hij werd geboren in de Oekraïense havenstad Odesa. Toen hij een kind was verhuisde zijn familie naar het Amerikaanse Chicago. Zakenblad Forbes schat zijn vermogen nu op 3,8 miljard dollar. (De Telegraaf)…[+]

 

 

U-10 en U-12 SV Houttuin in de bloemetjes gezet

U-10 en U-12 SV Houttuin ol

VOETBAL – Het bestuur van SV Houttuin heeft de spelers van de U-10- en U-12-klasse in de bloemetjes gezet op het SV Houttuin-sportcomplex. Dit werd georganiseerd ter afsluiting van de jeugdcompetitie van de Surinaamse Voetbalbond. Nu de competitie voorbij is en de vakantieperiode is aangebroken, hebben de spelers een maand vrij van training gekregen. Het bestuur heeft hen een fijne vakantie toegewenst, met het advies om voorzichtig te zijn tijdens deze periode. In de eerste week van oktober worden de trainingen hervat.

Voorzitter Anand Pherai sprak zijn dank uit aan zowel de ouders als de trainers voor hun voortdurende steun en begeleiding van de kinderen tijdens de SVB-voetbalwedstrijden…[+]

Foto: Voorzitter Anand Pherai (staand l) samen met de spelers van de U-10- en U-12-klasse van SV Houttuin.

Rice farmers: “We never sent a letter to the president”

rice-palay-farmer

President Chandrikapersad Santokhi recently told a crowd in the Nickerie District that unions complained that he did not step out of his office to meet them and that he was criticized for receiving the rice farmers from the Nickerie District. He explained that the rice farmers had sent him a formal letter to request a meeting which is why they were welcomed with open arms. But rice farmers contradicted this statement and made it clear that they had never sent a letter to the Surinamese head of state. Sources told Times of Suriname that on August 4th Santokhi sent word to the rice farmers who were rallying at the Brasa Square in the Nickerie District that he was willing to meet with them at his office on August 5th. Several rice farmers who had joined the protest but who are also state employees asked to remain anonymous but claimed that they never sent a letter to the president. All of the farmers were initially reluctant to accept the invitation because they wanted the president to travel all the way to the Nickerie District but after having given it a second thought, they decided to go to Paramaribo. MP Mahinder Jogi (VHP) had reportedly arranged a meeting between the farmers and the president urged them to go to the Office of the President…[+]

 

 

 

Vernieuwd en fris Oranje wint van Bosnië en Herzegovina

70131660_BSR_AGENCY.webp (1098×732)

VOETBAL – Het vernieuwde Nederlands elftal heeft de eerste wedstrijd van dit Nations League-seizoen gewonnen. Oranje was met 5-2 te sterk voor Bosnië en Herzegovina. Tijjani Reijnders was de absolute uitblinker voor Nederland.

Een Nederlands elftal met wat andere namen in de basis dan op het afgelopen EK, oogde fris tijdens de openingswedstrijd van de Nations League. Ryan Gravenberch kreeg een plekje op het middenveld van Ronald Koeman, terwijl Joshua Zirkzee in de spits mocht beginnen.

Zirkzee bekroonde zijn basisplaats na slechts dertien minuten al met zijn eerste doelpunt voor Oranje. Na een gekraakt schot van Xavi Simons, kopte de spits van Manchester United de bal achterwaarts in het doel.

Daar kon het Nederlands elftal een klein kwartiertje van genieten, want in minuut 27 zette Ermedin Demirovic zijn land uit het niets op gelijke hoogte. Oranje moest dus weer aan de bak om de voorsprong terug te pakken. Dat lukte op slag van rust; Reijnders, die eerder al heel dicht bij de 2-1 was, schoof de tweede Oranje-goal binnen op aangeven van Zirkzee.

Vrij snel na rust breidde Cody Gakpo de voorsprong van Oranje uit naar 3-1. Op aangeven van uitblinker Reijnders kon Gakpo de bal in een leeg doel tikken. Het Nederlands elftal was na het doelpunt van Gakpo heer en meester in het Philipsstadion, tot aan de plotselinge aansluitingstreffer van Bosnië. Matthijs de Ligt was ervaren spits Edin Džeko compleet uit het oog verloren en de 38-jarige aanvaller van Fenerbahçe bracht de hoop terug voor zijn land.

Invaller Wout Weghorst maakte aan alle Bosnische hoop een einde door in minuut 88 de 4-2 binnen te knallen. Doelman Nikola Vasilj wist een schot van Quinten Timber nog te pareren, maar Weghorst was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten. Simons zorgde in de extra tijd voor de kers op de taart; hij zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Donyell Malen en knalde de 5-2 binnen. (VP)…[+]

Integriteit instituten belangrijk voor naleving regels FATF

3 Integriteit instituten belangrijk

Wetten zullen moeten werken

 

PARAMARIBO – De recente goedkeuring van de Wet Internationale Sancties en de toetreding van Suriname tot de Egmont Group of Financial Intelligence Units (FIU’s) markeren belangrijke stappen in de strijd tegen financiële criminaliteit. Deze maatregelen moeten bijdragen aan het drastisch verminderen van witwassen en de financiering van terrorisme. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie sprak lovend over de genomen stappen, maar waarschuwde dat de effectiviteit alleen gegarandeerd kan worden als er een hoge mate van integriteit blijft binnen de nationale toezichthoudende instanties, zoals de Surinaamse FIU, de Gaming Board en de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

 

Een belangrijke leidraad in de versterkte aanpak is het meest recente rapport van de Nationale Risico Assessment (NRA) 2.0. Dit rapport biedt waardevolle handvatten om het toezicht op financiële en niet-financiële instellingen te verbeteren en risico’s gerichter aan te pakken. Minister Amoksi zegt dat de wetten en regels niet alleen moeten bestaan, maar ook moeten worden nageleefd door de betrokken instanties. “In ieder geval moeten de instituten die toezicht houden ervoor zorgen dat de regels werken en dat de instanties zich inderdaad houden aan de regels zoals ze vastgelegd zijn”, aldus de minister.

 

De NRA 2.0 is een vervolg op de eerdere versie die in 2019-2020 werd opgesteld. Het eerste rapport bood nieuwe inzichten, maar riep ook veel vragen op over de strategie die werd gehanteerd. De regering verwacht met de verbeterde versie meer duidelijkheid te scheppen over de betekenis en impact van het rapport. Deze versie biedt meer duidelijkheid over de betekenis van een NRA, wat voortvloeit uit de 40 aanbevelingen van de Financial Action Taskforce (FATF), een internationale organisatie die zich richt op het bestrijden van witwassen en terrorismefinanciering. …[+]

 

Gehavend ruimteschip Starliner los van ISS: “Terug naar de aarde”

Gehavend ruimteschip Starliner los

CAPE CANAVERAL – Het ruimteschip Starliner is losgekoppeld van ruimtestation ISS. Op beelden toonde Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA hoe de capsule, zonder astronauten aan boord, het ISS achter zich liet. “Starliner is begonnen aan de reis terug naar de aarde”, liet een commentator weten.

De gehavende Starliner maakt in de nacht van vrijdag op zaterdag de reis terug vanuit het ISS, dat op zo’n 430 kilometer hoogte rond de aarde draait. Daarna zakt hij door de zwaartekracht langzaam terug naar de aarde. Bij het binnendringen van de dampkring wordt het ruimteschip blootgesteld aan enorme krachten en temperaturen. Als de Starliner dat overleeft, moet hij zaterdag rond 06.03 uur Nederlandse tijd landen in een militair testgebied in de woestijn in de Amerikaanse staat New Mexico.

Boeing heeft jaren aan de Starliner gewerkt. Na veel vertragingen ging het vaartuig in juni naar het ISS met twee astronauten, Barry Wilmore en Sunita Williams. Tijdens de vlucht kwam een heliumlek aan het licht, een mankement dat ook al voor de lancering speelde. Ook waren er problemen met de voortstuwing en hoorden de bemanningsleden vreemde geluiden uit de capsule.

Wilmore en Williams zouden ongeveer een week in de ruimte blijven, maar de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zegt geen onnodige risico’s met ze te willen nemen. Door alle problemen zitten ze nu tot februari in het ISS, ze worden dan met een andere capsule opgehaald. (De Telegraaf)…[+]

 

 

Duitsland kleineert tegenstander en waarschuwt het Nederlands elftal

20.00 Duitsland kleineert tegenstander

VOETBAL – De ploeg van Julian Nagelsmann was in eigen land veel te sterk voor Hongarije: 5-0. Dankzij de ruime overwinning gaan de Duitsers aan kop in Groep 3, waarin Nederland na de 5-2 zege op Bosnië en Herzegovina (3-2) op de tweede plek staat. Jamal Musiala was met drie assists en een goal een van de uitblinkers bij Duitsland.

Ten opzichte van de verloren halve finale op het EK tegen Spanje werden er meerdere wijzigingen doorgevoerd in de basiself van Duitsland. Zo werd de gestopte Toni Kroos op het middenveld vervangen door Pascal Gross, terwijl Robert Andrich de plaats innam van Emre Can. Spits Niclas Füllkrug kreeg een plek in de basis.

De eenvoudige avond voor Duitsland begon pas echt in de 27ste speelminuut, toen Füllkrug scoorde. Na een aanval over meerdere schijven kon de spits van dichtbij intikken: 1-0. Hoewel de Duitsers veel sterker waren, viel de bevrijdende tweede treffer pas na een uur spelen.

Na een zwakke hoekschop van Dominik Szoboszlai werd er razendsnel geschakeld. Florian Wirtz bediende Musiala, die vanaf eigen helft het halve veld overstak. Uiteindelijk was hij de Hongaarse verdediger te snel af en schoot de vleugelspits van Bayern München op koelbloedige wijze de 2-0 binnen.

Daarmee was het Hongaarse verzet gebroken, want enkele minuten later tekende Wirtz zelf de 3-0 aan. Ditmaal fungeerde Musiala als aangever. Aleksandar Pavlovic, die na een uur spelen binnen de lijnen was gekomen voor Gross, zorgde voor de vierde treffer.

Na een fraaie combinatie met Wirtz en Musiala schoot hij door de benen van doelman Péter Gulácsi raak: 4-0. Het slotakkoord werd gespeeld door Kai Havertz, die een strafschop kreeg toegekend van arbiter Clément Turpin en vanaf elf meter geen fout maakte: 5-0.

Komende dinsdag gaat Duitsland in de Johan Cruijff ArenA met Nederland strijden om de eerste plek in Groep 3 van de Nations League A. (VZ)..[+]

 

Foto: Jamal Musiala (r) schudt de Hongaren Bendeguz Bolla en Dominik Szoboszla van zich af. (foto: Volkskrant)

Aryna Sabalenka dompelt Jessica Pegula in hol leeuw in rouw en wint eerste US Open

19.00 Aryna Sabalenka dompelt Jessica Pegula in het hol

TENNIS – Aryna Sabalenka heeft voor het eerst de US Open op haar naam geschreven. In het hol van de leeuw rekende de nummer 2 van de wereld in twee sets af met thuisfavoriet Jessica Pegula: 7-5, 7-5.
In de finale in een volgepakt Arthur Ashe Stadium stonden dé twee vrouwen in vorm tegenover elkaar. Jessica Pegula won vorige maand het Canadian Open en Aryna Sabalenka was in aanloop naar de laatste Grand Slam van het jaar de beste in Cincinnati, waar ze de Amerikaanse wist te kloppen op weg naar de titel. De Amerikaanse tennisfans waren natúúrlijk op de hand van de 30-jarige Pegula, afkomstig uit de staat New York.
Voor eigen publiek, en ‘celebrities’ als Lewis Hamilton, Stephen Curry en Noah Lyles, kende Pegula een valse start. Ze plaatste zelf de eerste break van de finale, maar vervolgens was het haar Belarussische opponente die wegliep naar 5-2. De Amerikaanse trok de stand gelijk, waarna Sabalenka met de volgende twee games alsnog de eerste set binnenhaalde.
Net als in haar halve finale tegen Karolina Muchova, moest Pegula dus terug zien te komen van een set achterstand. Aanvankelijk ging het evenwel van kwaad tot erger voor de nummer 6 van de wereld, die Sabalenka op 3-0 liet komen. Maar net als een ronde eerder gaf Pegula niet op. Ze rechtte de rug en won prompt de volgende vijf games op rij, waarna ze bij 5-4 mocht serveren voor de tweede set. Op het randje van setwinst kon Pegula het echter niet afmaken. Sabalenka pakte de volgende twee games en maakte het af in de servicegame van haar tegenstander: 7-5.
Zo dompelde Sabalenka de Amerikanen in rouw en won ze haar derde ‘major’, na de Australian Open van 2023 en 2024. Twaalf maanden geleden verloor ze na drie sets nog de US Open-finale tegen Coco Gauff, maar zaterdagavond was het wel raak in New York. (AD)…[+]

Foto: Aryna Sabalenka heeft de US Open gewonnen. (Foto: AD)

Specialists normalize healthcare services for SZF patients

8 (16.30 uur) Patiënten SZF gedupeerd door beraad personeel

After more than four weeks the people with health insurance from the SZF can finally visit a specialist again for medical treatment. The medical  specialists on Thursday announced that the healthcare services for SZF patients have returned to normal and that these patients can once again make an appointment. After a meeting between the Association of Physicians in Suriname (VMS) and government officials, the specialists finally received their money for services rendered in July. The specialists will reportedly receive their money for services rendered in August within a week. Other problems that the specialists face while dealing with the SZF will be discussed and solved step by step under the supervision of the director of the Office of the President. The specialists who were satisfied with the results of the talks decided to end their partial strike. The VMS expressed its concern regarding the delay in the payment that the specialists must receivea

Boeren zien opstarten SML als optie sector te redden

2 Boeren zien opstarten SML

NICKERIE – Hoewel de waterschapsbesturen aangeven dat de rijstsector een nieuw tijdperk is ingegaan, beweren landbouwers het tegendeel. Zij geven aan dat in de rijstsector momenteel de gebeurtenissen van 1998 zich herhalen. Velen zijn toen over de kop gegaan.

Heden ten dage zien de landbouwers dat boeren die toen meerdere tractoren hadden en 40 ha per seizoen inzaaiden, nu voor derden werken. Enkele boeren van toen doen security werk, omdat zij grote verliezen hebben geleden en hun bedrijf failliet ging. De padieprijs daalde volgens de landbouwers in 1998 van Sf 8000 naar Sf 3500. Ashwin Jagmohansingh, de woordvoerder van de padieboerenorganisatie Nickerie, geeft aan dat zij nu in een soortgelijks situatie verkeren, waarbij zij drie seizoen geleden SRD 850 kregen voor een baal padie, vervolgens SRD 600 en nu SRD 450.

De padieprijs vertoont elk seizoen een dalende trend, terwijl de wereldmarktprijs niet daalt. De opkopers maken hierbij woekerwinsten. De boeren zeggen dat de overheid nimmer kan praten over een nieuw tijdperk, want door veertien tractoren te geven aan coöperaties en de belofte te doen om een rijstverwerkingsfaciliteit op te zetten kan de rijstsector nooit naar een hoger niveau gaan. Er moeten nog tal van maatregelen komen, waardoor de productiekosten lager worden. De boeren zijn van mening dat de regering liever het gebouw van de Stichting Machinale Landbouw (SML) kan gebruiken, omdat die er al staat. Het opzetten van een nieuwe rijstverwerkingsfaciliteit zal gepaard gaan met veel geld. Over negen maanden zijn er verkiezingen. De boeren hebben weinig hoop dat deze faciliteit voor de verkiezingen operationeel zal zijn. Zij hebben geen hoop en zeggen dat het een verkiezingsstunt zal worden. Op dit moment is heropstarten van de SML de enige optie. …[+]

 

Belg wint 149 miljoen euro met EuroMillions

Belg wint 149 miljoen euro met EuroMillions

BELGIE – Een Belg heeft vrijdagavond de EuroMillions-jackpot van ruim 149 miljoen euro gewonnen, een van de hoogste bedragen ooit voor iemand van die nationaliteit.

De Belg kruiste vrijdag als enige de winnende combinatie aan: de cijfers 12-14-34-41-47 en de twee sterren 3 en 4. Het levert hem of haar exact 149.017.789 euro op. De grootste winst in België dateert alweer van 11 oktober 2016, toen een straatveger uit Schaarbeek aan de haal ging met meer dan 168 miljoen euro.

Verser in het geheugen ligt het verhaal van miljonairsdorp Olmen, waar in december 2022 165 mensen de jackpot van 142 miljoen euro binnenhaalden. Dat leverde hen ruim 866.000 euro per deelnemer op. Na een megawinst is het bij EuroMillions altijd even dimmen: volgende week dinsdag bedraagt de jackpot ’slechts’ 17 miljoen euro. Een vrouw uit Frans-Polynesië won enkele jaren geleden nog 220 miljoen euro. Ze deed toen zelf voor de allereerste keer mee aan de loterij. (De Telegraaf)…[+]

 

 

Manchester City zet in op megadeal: 24 miljoen euro netto per jaar

17.00 Manchester City zet in op megadeal

VOETBAL – Manchester City werkt hard aan een nieuw contract voor Erling Braut Haaland, zo meldt Marca. De regerend landskampioen wil van de Noor de best betaalde speler in de Premier League maken. Het huidige contract van Haaland loopt medio 2027 af.

Marca weet dat een handtekening van Haaland onder een nieuw, verbeterd contract niet ver weg is. Zaakwaarnemer Rafaela Pimenta voerde al verschillende gesprekken met de clubleiding van Manchester City en alles wijst erop dat de Noor snel gaat bijtekenen.

Haaland kan met zijn nieuwe contract de best betaalde speler van de Premier League worden. Momenteel is die eer nog toebedeeld aan Kevin De Bruyne. Gesproken wordt over een netto jaarsalaris van 24 miljoen euro.

Even werd Haaland deze zomer in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid, maar nadat de Koninklijke de komst van Kylian Mbappé bekendmaakte verdwenen alle speculaties. Paris Saint-Germain beschikt eveneens over de financiële middelen om Haaland te halen, maar die club is een andere weg ingeslagen met het transferbeleid.

Haaland maakte twee jaar geleden voor zestig miljoen euro de overstap van Borussia Dortmund naar Manchester City. Spijt van zijn komst hebben ze in Engeland nog geen moment gehad, daar de spits aan de lopende band scoort.

In 102 officiële wedstrijden voor Manchester City wist Haaland 97 keer het net te vinden. Veertien keer was hij goed voor een assist. Dit Premier League-seizoen staat de teller al op zeven goals in drie wedstrijden.

Onderdeel van het nieuwe contract wordt een clausule waarmee Haaland de mogelijkheid behoudt om zijn eigen toekomst te bepalen. De spits beschikt momenteel over een soortgelijke ontsnappingsclausule. (VZ) …[+]