Nieuws volgens datum: 15 Sep, 2024

VSB en ASFA willen naar aanvullende informatie en redelijke termijn voor feedback op concept- Investeringswet

VSB-ASFA

PARAMARIBO – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben een reactie gestuurd naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, in verband met het verzoek om feedback op de concept Investeringswet 2024 en de conceptwet voor de Suriname Investment & Trade Agency (SITA).

Op 6 september 2024 hebben de VSB en ASFA een elektronische kopie van het wetsontwerp ontvangen, met het verzoek om uiterlijk 10 september  feedback te geven. De gestelde termijn van slechts vier dagen is naar onze mening onvoldoende om een gedegen en inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren aan de consultatie van deze belangrijke wetgeving. Een tijdsbestek van minimaal twee weken is noodzakelijk om stakeholders de ruimte te geven om wetsvoorstellen zorgvuldig te bestuderen en van inhoudelijke en constructieve feedback te voorzien.

In het schrijven vragen de VSB en ASFA tevens naar een beleidsnota die de concept Investeringswet begeleidt. Deze aanvullende informatie is van essentieel belang om de voorstellen beter te begrijpen en om gericht feedback te kunnen geven op de voorgestelde wetgeving. Partijen benadrukken dat een tijdige en goed onderbouwde consultatie cruciaal is voor het vormgeven van effectieve wetgeving. die bijdraagt aan een gunstig investeringsklimaat in Suriname...[+]

Abena krijgt zijn gewenste titelgevecht

(23.jpg-abena

KICKBOKSEN – De Surinaamse kickbokser Donegi Abena krijgt zijn kans op revanche tegen de Marokkaanse kickbokser Tarik Khbabez voor het lichtzwaargewicht tijdens Glory Collision 7. Het gevecht zal plaatsvinden op 7 december in het Stadion GelreDome.

Khbabez is sinds maart de wereldkampioen in het lichtzwaargewicht van Glory. Hij won toen op split decision van Abena, die het totaal niet eens was met die beslissing. Sterker nog: de Surinaamse kickbokser bleef continu herhalen dat de wereldtitel van Khbabez onterecht was en Abena, die in 2023 al wereldkampioen was en die titel één keer succesvol verdedigde,  stelde zelfs dat hij het plezier in de sport een beetje was verloren.

In juni nam Abena al deels revanche door via Stefan Latescu, Khbabez én Bahram Rajabzadeh het achtmanstoernooi in het lichtzwaargewicht op zijn naam te schrijven. Na de Grand Prix-partij tussen Khbabez en Abena (de halve finale) gaf de als eerste genoemde kickbokser al aan dat de winnaar van het toernooi het tegen hem op zou mogen nemen in december.  “We wisten al heel lang dat dit gevecht zou komen. Tarik heeft het al bewezen tegen hem, maar hopelijk kunnen we het hierna eindelijk afronden”, zegt Khbabez’ coach Maikel Polanen, die daarmee doelt op de woorden van Abena over de onterechte wereldtitel.

Sinds de Grand Prix herstelde Khbabez zelf van een gescheurde pees in zijn rechterhand, waardoor hij veel last had van zijn duim. ”Dat is goed hersteld”, stelt Polanen. Hopelijk blijft dat zo als de intensiteit van de trainingen omhoog gaan. Twijfels daarover? Nee, maar die jongen heeft zo veel blessures gehad dat je hoopt dat het goed blijft gaan. Tarik laat zijn ziel altijd achter in de ring. In één partij geeft hij altijd alles.”

Polanen voorspelt dan ook een andere uitkomst dan tijdens de Grand Prix, toen Abena zonder al te veel problemen afrekende met The Tank: “Tarik is geen toernooivechter. Als kampioen hoefde hij het ook niet te doen, want hij wist dat hij geen toernooivechter is, maar hij moet ook zijn gezin onderhouden. We waren dan ook niet echt rouwig om zijn nederlaag. Hij had al volop blessures, joh. Mentaal hoefden we hem niet op te lappen, want de focus is vol op 7 december.”

Na het eventueel verdedigen van zijn wereldtitel? “Dan moeten we kijken wat er op zijn pad komt. We zaten dit jaar al in Marokko voor het boksen op de Olympische Spelen, daar spelen nog steeds wat dingen. Je moet niet uitsluiten dat hij alsnog zoiets gaat doen de komende jaren. Als vechter heb je een houdbaarheidsdatum, dus je moet zorgen dat je het beste uit je carrière haalt. Ook financieel.”

Foto: De Surinaamse kickbokser Donegi Abena krijgt op 7 december de mogelijkheid om het lichtzwaargewicht kampioenschap te heroveren. (Foto: Abena)…[+]

Drie verdachten aangehouden in berovings- en verkrachtingszaak

Drie-verdachten-aangehouden

PARAMARIBO – Leden van Recherche Midden Suriname en RBT – Midden, hebben in het weekend drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een berovings- en verkrachtingszaak. Het geval deed zich vrijdag voor, waarbij een 16-jarige meisje dat thuis was, is verkracht.

Als eerst is de verdachte V.M. (28) aangehouden. Daarna lukte het de politie om  K.R. en S.R. in de kraag te vaten. Twee zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, terwijl de 3de nog voorgeleid moet worden bij een Hovj.

De afdeling Recherche Midden Suriname is belast met het verder onderzoek.

China’s top legislator stresses breaking new ground in work of people’s congresses

3 (22.00uur)China's top legislator stresses breaking new ground in work of people's congresses

BEIJING – China’s top legislator, Zhao Leji, has stressed efforts to uphold, improve and run the system of people’s congresses to good effect and break new ground in the work of people’s congresses.

Zhao is a member of the Standing Committee of the Political Bureau of the Communist Party of China CPC Central Committee and chairman of the Standing Committee of the National People’s Congress, China’s top legislature. He made the remarks at a symposium held here on Saturday.

Zhao pointed out that it is important to fully leverage the characteristics and strengths of the system of people’s congresses, China’s fundamental political system, and ensure the prosperity and long-term stability of the Party and the country.

Zhao urged efforts to advance the high-quality development of the work of people’s congresses and ensure people’s rights to be informed, participate, be heard, and oversee are realized in all aspects of the work of people’s congresses. (Xinhua)…[+]

 

Israël geeft toe dat leger mogelijk per ongeluk zelf gijzelaars doodde

3 (22.00 uur)Israël geeft toe dat leger mogelijk per ongeluk zelf gijzelaars doodde

TEL AVIV  – Het Israëlische leger liet zondag weten dat er “een grote kans” bestaat dat een Israëlische luchtaanval verantwoordelijk was voor de dood van drie gijzelaars in Gaza in november.

Tot die conclusie komt het leger na eigen onderzoek. In een verklaring suggereert de IDF dat “de drie onbedoeld gedood werden bij een IDF-luchtaanval”. Het gaat om de Israëlische aanval van 10 november 2023 die gericht was op de Hamas-commandant Ahmed Ghandour.

Ghandours dood werd eind november gemeld door IDF en later bevestigd door Hamas. De omgekomen Israëlische gijzelaars waren korporaal Nik Beizer, sergeant Ron Sherman en Elia Toledano. Toledano was een Israëlisch burger, de andere twee gijzelaars waren IDF-soldaten. De extremistische Palestijnse beweging die verantwoordelijk is voor de gijzelingen op 7 oktober, beweert al maanden dat gijzelaars omkomen door Israëlisch vuur. Zo beweert Hamas dat de zes gijzelaars die eind augustus dood werden aangetroffen in tunnels, gedood zijn door Israëlische luchtaanvallen. Israël zegt dat de zes van dichtbij zijn doodgeschoten. (NU)…[+]

 

 

Sean O’Malley verliest titel aan Dvalishvili

(21.jpg-o-meally

MMA-  Sean O’Malley is zijn wereldtitel kwijt. De superster was tijdens UFC 306 geen schim van zichzelf tegen Merab Dvalishvili, die de titel van de bantamgewichtklasse van hem veroverde na een dominante partij van 5 rondes. Het evenement in Las Vegas was sowieso al uniek, aangezien het werd gehouden in het wereldberoemde bolwerk: de Sphere.

Het evenement, dat de naam UFC Noche droeg ter ere van Mexican Independence Day, was op voorbaat al erg bijzonder. De partijen werden afgewerkt in de Sphere in Las Vegas, de fonkelnieuwe en futuristische evenementenlocatie met levensgrote beeldschermen aan de binnen- en buitenkant van het bolwerk. Tussen de gevechten door werden prachtige visualisaties getoond in het stadion, waarbij de meeste beelden in relatie stonden met de viering van de Mexicaanse vrijheid.

UFC-president Dana White had het daarmee weer voor elkaar, want de vechtsportavond was het eerste sportevenement in de razend populaire Sphere. Bezoekers hebben dat overigens ook in de portemonnee gevoeld. De goedkoopste kaarten voor het evenement gingen naar verluidt voor bijna €3.000 over de toonbank.

De sleutel tot succes was voor beide vechters duidelijk. Dvalishvili moest het hebben van zijn worsteltechnieken en het grondgevecht, terwijl O’Malley een van de beste kickboksers uit de organisatie is. De Georgiër had met zijn strijdplan het meeste succes in de eerste ronde. Tot twee keer toe trok hij de Amerikaan naar de grond, waar hij het ogenschijnlijk erg lastig had. Na een frustrerende tweede ronde, die even moeizaam verliep voor O’Malley, voltrok zich een bijzonder moment.

Tijdens een verwurging gaf Dvalishvili zijn opponent aan aantal kusjes. De Amerikaan beet van zich af met een aantal stoten richting het hoofd en de Georgiër kreeg een waarschuwing van scheidsrechter Herb Dean. In de rondes erna had O’Malley het onverminderd lastig. Aan het eind van de vierde ronde leek de pijp bij hem leeg en Dvalishvili vocht de partij vanaf dat moment slim en rustig uit.

De juryleden beslisten unaniem in het voordeel van Dvalishvili, die zich sinds 2017 langzaam heeft opgewerkt in de bantamgewichtsklasse van de UFC. Het is de vraag tegen wie hij het in zijn volgende partij gaat opnemen. Umar Nurmagomedov klopt al enige tijd aan de deur en krijgt mogelijk een titelgevecht aangeboden, maar O’Malley is één van de grootste sterren binnen de organisatie en zal ongetwijfeld om een rematch met Dvalishvili vragen. (AD)

Foto: Merab Dvalishvili haalt woest uit naar Sean O’Malley die op de grond lag. (Foto: UFC)…[+]

Sean O’Malley verliest titel aan Dvalishvili

(21.jpg-o-meally

MMA-  Sean O’Malley is zijn wereldtitel kwijt. De superster was tijdens UFC 306 geen schim van zichzelf tegen Merab Dvalishvili, die de titel van de bantamgewichtklasse van hem veroverde na een dominante partij van 5 rondes. Het evenement in Las Vegas was sowieso al uniek, aangezien het werd gehouden in het wereldberoemde bolwerk: de Sphere.

Het evenement, dat de naam UFC Noche droeg ter ere van Mexican Independence Day, was op voorbaat al erg bijzonder. De partijen werden afgewerkt in de Sphere in Las Vegas, de fonkelnieuwe en futuristische evenementenlocatie met levensgrote beeldschermen aan de binnen- en buitenkant van het bolwerk. Tussen de gevechten door werden prachtige visualisaties getoond in het stadion, waarbij de meeste beelden in relatie stonden met de viering van de Mexicaanse vrijheid.

UFC-president Dana White had het daarmee weer voor elkaar, want de vechtsportavond was het eerste sportevenement in de razend populaire Sphere. Bezoekers hebben dat overigens ook in de portemonnee gevoeld. De goedkoopste kaarten voor het evenement gingen naar verluidt voor bijna €3.000 over de toonbank.

De sleutel tot succes was voor beide vechters duidelijk. Dvalishvili moest het hebben van zijn worsteltechnieken en het grondgevecht, terwijl O’Malley een van de beste kickboksers uit de organisatie is. De Georgiër had met zijn strijdplan het meeste succes in de eerste ronde. Tot twee keer toe trok hij de Amerikaan naar de grond, waar hij het ogenschijnlijk erg lastig had. Na een frustrerende tweede ronde, die even moeizaam verliep voor O’Malley, voltrok zich een bijzonder moment.

Tijdens een verwurging gaf Dvalishvili zijn opponent aan aantal kusjes. De Amerikaan beet van zich af met een aantal stoten richting het hoofd en de Georgiër kreeg een waarschuwing van scheidsrechter Herb Dean. In de rondes erna had O’Malley het onverminderd lastig. Aan het eind van de vierde ronde leek de pijp bij hem leeg en Dvalishvili vocht de partij vanaf dat moment slim en rustig uit.

De juryleden beslisten unaniem in het voordeel van Dvalishvili, die zich sinds 2017 langzaam heeft opgewerkt in de bantamgewichtsklasse van de UFC. Het is de vraag tegen wie hij het in zijn volgende partij gaat opnemen. Umar Nurmagomedov klopt al enige tijd aan de deur en krijgt mogelijk een titelgevecht aangeboden, maar O’Malley is één van de grootste sterren binnen de organisatie en zal ongetwijfeld om een rematch met Dvalishvili vragen. (AD)

Foto: Merab Dvalishvili haalt woest uit naar Sean O’Malley die op de grond lag. (Foto: UFC)

India has a new nuclear-capable ballistic missile submarine

2 (20.00 uur) ZEKER PLAATSEN India has a new nuclear-capable ballistic missile submarine. But can it catch up with China

INDIA – India’s second nuclear-capable ballistic missile submarine joined its naval fleet late last month, a move the government says strengthens its nuclear deterrent as New Delhi casts a wary eye at both China and Pakistan.

But India is still playing catch-up, at least compared with China, as the People’s Liberation Army grows its fleet as well as its land and air capabilities amid simmering tensions along their shared border.

The nuclear-powered sub, INS Arighaat – “Destroyer of the Enemy” in Sanskrit – will “help in establishing strategic balance” in the region, Indian Defense Minister Rajnath Singh said at an August 29 commissioning ceremony at Visakhapatnam naval base, the headquarters of India’s Eastern Naval Command on the Bay of Bengal coast.

That balance currently tilts in favor of China, with the world’s largest navy by numbers, including six operational Jin-class nuclear-powered ballistic submarines that outclass India’s two Arighaat and its predecessor in the same class, INS Arihant  in firepower.

The Chinese subs can carry a dozen ballistic missiles with ranges of at least 8,000 kilometers (4,970 miles) and have the ability to carry multiple nuclear warheads, according to the Missile Defense Advocacy Alliance, a non-profit organization promoting the development and deployment of missile defense for the United States and its allies.

Both 366 feet long with a 6,000-ton displacement, according to an analysis by the open-source intelligence agency Janes, Arighaat and Arihant carry K-15 Sagarika ballistic missiles that can be launched from four vertical launch tubes. But the range of the nuclear-tipped K-15 is thought to be only around 750 kilometers (466 miles), limiting the targets that can be struck from the Indian Ocean.

“The INS Arihant-class can barely reach Chinese targets along the eastern Sino-Indian border from the coastal waters of northern Bay of Bengal, which is dangerously shallow for a submarine,” said analyst Carl Schuster, a former director of operations at the US Pacific Command’s Joint Intelligence Center.

 

The de facto border between India and China, known as the Line of Actual Control, has been a longtime flashpoint between the two. Troops most recently clashed there in 2022 and in 2020, when hand-to-hand fighting between the two sides resulted in the deaths of at least 20 Indian and four Chinese soldiers in Aksai Chin. (CNN)…[+]

Foto onderschrift

India tested its medium-range submarine-launched ballistic from a secret location in the Bay of Bengal. (Photo: CNN)

Gedetineerden Iran in hongerstaking ter herdenking dood Mahsa Amini

2 (20.00 uur)Gedetineerden Iran in hongerstaking ter herdenking dood Mahsa Amini

TEHERAN – In een Iraanse gevangenis zijn zondag 34 vrouwelijke gevangenen in hongerstaking gegaan. Zij doen dit om te herdenken dat het twee jaar geleden is dat massale straatprotesten tegen het regime van de ayatollah uitbraken. Dat meldt de stichting van Narges Mohammadi, die in 2023 de Nobelprijs voor de Vrede won.

“Vandaag, op 15 september 2024, zijn 34 vrouwelijke politieke gevangenen in de Evin-gevangenis in hongerstaking gegaan ter herdenking van de tweede verjaardag van de Vrouw, Leven, Vrijheid-beweging en de moord op Mahsa ’Jina’ Amini”, aldus de stichting.

In Iran braken in 2022 massaprotesten uit na de dood van Amini, een jonge vrouw die was opgepakt omdat ze haar hijab verkeerd zou hebben gedragen. De 22-jarige Amini zou slachtoffer zijn geworden van politiegeweld, maar de Iraanse autoriteiten ontkennen dat. De 52-jarige Mohammadi zit sinds november 2021 gevangen in de Evin-gevangenis in Teheran om ’misdaden tegen de staat’. Ze heeft het afgelopen decennium een groot deel in de gevangenis doorgebracht en is meermaals in hongerstaking gegaan. (De Telegraaf)…[+]

Surinaamse damesteam nadert top 100 in Schaakolympiade

chess olympiad

SCHAKEN-  Met vier rondes achter de rug staat het Surinaamse damesschaakteam net buiten de top 100 op de 45e Schaakolympiade in Boedapest, Hongarije. Het team bezet momenteel de 101ste plaats, terwijl het herenteam op de 167ste plek staat.

In de vierde ronde nam het damesteam het op tegen Bahrein. Het team, bestaande uit Victoria Kaslan, Alexandra Kaslan, Elise Wu en Maylee Tjong Tjin Joe, behaalde een overtuigende overwinning. De dames versloegen hun tegenstanders Najla Ahmed, Maran Almusawi, Hawra Sharaf en Wafa Yaqoob, en pakten daarmee twee punten uit vier wedstrijden.

Aan de top van het klassement bevinden zich teams zoals China, India, de Verenigde Staten, Armenië, Kazachstan, Oezbekistan en Mongolië, die allemaal de volle vier punten hebben behaald. In de komende vijfde ronde zal Suriname het opnemen tegen Sri Lanka, wat een kans biedt om de top 100 binnen te dringen.

Het herenteam kende echter een zware vierde ronde en verloor met 0-4 van Chinese Taipei. Het team bestond uit Jason Yeung, Imaan Kalidjo, Shaief Chashawa en Shiva Kalka, die hun wedstrijden verloren van Adelard Bai, Raymond Song, Austin Ching Wei en Ting-Hao Wang. Hierdoor blijft het herenteam steken op één punt. Teams als India, Spanje, China, Vietnam, Azerbeidzjan, Polen, Hongarije en Oekraïne hebben tot nu toe nog de volle punten binnengehaald. In de vijfde ronde staan de Surinaamse heren tegenover Fiji, waar zij hopen hun positie te verbeteren…[+]

Israeli special forces ‘raid missile site in Syria’

1(18.00 uur) Israeli special forces 'raid missile site in Syria'

Details are emerging of an apparent raid by Israeli special forces on a “Hezbollah missile production facility” in Syria.Israel’s government has said nothing about the operation which, according to US media reports, took place at the beginning of the week.Syrian state media say 18 people were killed on Monday in the raid near the Syrian city of Masyaf – around 25 miles 40km north of the Lebanese border – and several dozen were injured. According to the New York Times, Israeli special forces descended from helicopters, placed explosives inside the Iranian-built facility and removed sensitive information.

American and other officials quoted in the paper paint a picture of a daring operation, designed to destroy the underground military facility. Air strikes were apparently used to neutralise Syria’s defences and prevent reinforcements from reaching the site.Separately, a report by the Axios news site – citing three sources said to be familiar with the operation – says the elite Shaldag unit of the Israeli Air Force carried out the raid. Axios also reports that Israel informed the US before the operation was slated to take place, and was not met with any resistance from the White House. Israel’s government has not commented, but the raid seems to have been designed to prevent Iran from supplying precision missiles to Hezbollah, its Lebanese ally and proxy. Last Sunday, at least 18 people were killed in Israeli air strikes on a number of military sites in the vicinity of Masyaf, according to the Syrian health minister. Israeli strikes have reportedly been stepped up since the start of the war in Gaza in October last year, in response to cross-border attacks on northern Israel by Hezbollah and other groups in Lebanon and Syria. According to the Syrian Observatory for Human Rights SOHR  a UK-based monitoring group with a network of sources on the ground  Israeli air and artillery strikes have targeted Syrian territory on more than 60 occasions since the start of the year. This has resulted in damage to or destruction of about 140 targets, including weapons depots, vehicles and Iran-backed militia headquarters, the SOHR said. The strikes have killed at least 208 fighters – including 46 members of Syrian government forces, 43 members of Hezbollah and 24 Iranian Revolutionary Guards  as well as 22 civilians, the monitoring group added.  (BBC)…[+]

 

Violiste krijgt het aan de stok met Ryanair: “Ik voelde me zo vernederd”

1 (18.00 uur) Violiste krijgt het aan de stok met Ryanair

MARSEILLE – De Franse violiste Esther Abrami (27) is kwaad op Ryanair. Eerder deze maand werd ze aan de gate tegengehouden omdat haar 200 jaar oude viool één centimeter te lang was om als handbagage mee te mogen op de vlucht. “Ik voelde me zo vernederd.”

De 27-jarige Abrami, goed voor bijna 340.000 volgers op Instagram, zou eerder deze maand met Ryanair vanuit Marseille naar Berlijn vliegen om er opnames te maken voor haar nieuwe album. Maar toen ze aan de gate kwam, werd ze tegengehouden door het personeel van de budgetmaatschappij.

Abrami werd verteld dat ze haar (200 jaar oude) viool niet mocht meenemen als handbagage omdat het instrument 56 centimeter groot was, één centimeter meer dan was toegelaten. “Ik bood aan om extra te betalen, ongeacht de prijs, maar dat leverde niets op. Ik bood aan om een extra stoel te kopen, maar ze zeiden dat de vlucht al vol zat, ook al was dat niet het geval. Ik bood aan om mijn viool uit het koffertje te halen en ze de hele tijd bij me te houden… Ik heb gesmeekt en gezegd dat ik al ontelbare keren met Ryanair had gevlogen en dat het nooit eerder een probleem was geweest. Niets hielp.”

Naast haar viool achterlaten was haar enige optie, zo kreeg ze te horen, om het instrument tussen de grote koffers in het bagageruim in te checken. Daarvoor was de viool echter te fragiel (en te duur). “Ze behandelden me als een stuk afval”, aldus Abrami. “Ik moest uit de weg gaan, want ik stond hun tijd te verspillen. Dit is de eerste keer dat ik zo’n grofheid heb meegemaakt. Nooit voelde ik me zo vernederd. Ik had tranen in mijn ogen.”

De Ryanair-vlucht zou uiteindelijk zonder Abrami vertrekken, maar de violiste slaagde er wel in om nog voor dezelfde dag een last-minute ticket te boeken bij een andere luchtvaartmaatschappij. ”Daar heb ik ontzettend veel geluk mee gehad. Een vlucht missen betekent vaak dat je een mooie kans verliest. Zo’n dom incident kan je reputatie schaden, eenvoudigweg onaanvaardbaar.” (De Telegraaf)…[+]

 

‘Koop’ heeft geen impact bij Juve

(18.00 uur) Koop

VOETBAL- “Het moet beter in de Champions League.” Die constatering doet La Gazzetta dello Sport na het doelpuntloze gelijkspel van Juventus tegen Empoli. Toch zijn er ook genoeg positieve punten om mee te nemen voor trainer Thiago Motta richting het thuisduel van komende dinsdag met PSV.

Met aankopen Nicolás González en Teun Koopmeiners voor het eerst in de basis creëerde Juve zaterdag te weinig om Empoli op de knieën te krijgen. En dus bleef Juventus voor het tweede competitieduel op rij droog staan, stelt Gazzetta vast. Ook Dusan Vlahovic, die eind augustus op bezoek bij Hellas Verona nog twee keer scoorde, kon het verschil niet maken. ‘Vlahovic en Koop zijn onschadelijk gemaakt door Empoli’, opent de roze sportkrant op de voorpagina.

Corriere dello Sport steekt het iets positiever in. Onder leiding van Motta incasseerde Juventus namelijk nog geen enkel doelpunt in de Serie A, wat voor het laatst voorkwam in 2014. Toen vormden doelman Gianluigi Buffon en verdedigers Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini nog het geroemde defensieve blok, waarmee Juventus in het seizoen 2014/15 met overmacht kampioen van Italië werd. Zover is de ploeg van Motta nog niet.

Aanvallend moet er namelijk nog het nodige worden verbeterd. ‘Het tempo was te laag. González en Douglas Luiz stelden teleur, Koopmeiners had geen impact’, was Tuttosport kritisch. Motta weigerde bij DAZN naar zijn aankopen te wijzen. “We hebben de nul gehouden met het hele team, dus moeten we ook meer creëren met het hele team. In de tweede helft ging het al beter en kregen we ook de kansen om op voorsprong te komen. We moeten blijven groeien.”

In de spits oogde Vlahovic, tegen AS Roma ook al niet trefzeker (0-0), gefrustreerd bij het gebrek aan aanvoer. Motta vindt dat de Servische aanvaller beter moet worden bediend met voorzetten en steekpasses en nam het op voor de 24-jarige spits, die in Italië al tijden onder een vergrootglas ligt. “Natuurlijk leven spitsen voor doelpunten, maar hij biedt ons zoveel meer. Hij moet zich concentreren op zijn werk voor het team en zijn taken uitvoeren.”

Al met al vindt Motta dat er genoeg aanknopingspunten zijn voor het duel met PSV. “Het maakt ons trots om zo’n belangrijke wedstrijd te spelen”, blikte de coach van Juve alvast vooruit. “We moeten deze wedstrijd achter ons laten, de positieve punten meenemen en ons focussen op PSV. Zij zijn in eigen land gewend om te domineren en hebben spelers met geweldige kwaliteiten. Wij moeten hen niet aan de bal laten en het initiatief pakken om die kansen wel te creëren.” (VI)…[+]

Foto: Teun Koopmeiners (m) heeft Juventus niet kunnen loodsen naar een zege. (Foto: ESPN)