Nieuws volgens datum: 9 Oct, 2024

Chocolate and soft drinks more expensive as UK supermarket prices rise

9 Chocolate and soft drinks more

UK – Grocery price inflation rose in September, with average supermarket prices climbing by 2% according to industry data. Prices were rising fastest in chilled soft drinks, chocolate confectionery and skincare, according to data from analysts Kantar. The cost of some items fell, with the average price paid for toilet and kitchen roll 6% lower year-on-year, and dog and cat food 4% and 3% cheaper respectively.

Supermarket prices are now 2% more expensive than a year ago, up from August’s 1.7%. Households responded by sending sales of promoted items up by 7.4% over the month while full price sales rose by just 0.3%. Overall take-home sales across the grocers rose by 2% over the same period. Fraser McKevitt, head of retail and consumer insight at Kantar, said: “In the fiercely competitive retail sector, the battle for value is on.

“Supermarkets are doing what they can to keep costs down for consumers and thanks to their efforts the prices in some categories are falling.” September’s weather, marked by persistent rain, contributed to notable spikes in sales for comforting products. Hot chocolate sales surged by 28%, soup sales increased by 10%, and home baking items saw a 7% rise. In a seasonal twist, Halloween pumpkin sales nearly doubled compared to the previous year, amounting to just under £1m over the last four weeks.

However, as consumers grapple with the cost of living crisis, a growing number of UK households are struggling to balance environmental concerns with financial pressures. Kantar’s survey revealed that 59% of Britons find it more challenging to act sustainably, a significant increase from 44% last year.

In market share developments, Tesco (TSCO.L) reported its largest share since December 2017, claiming 28% of the market, up from 27.4% a year earlier. Meanwhile, Asda’s sales fell by 5.1%, leaving it with a 12.6% market share. Morrisons, on the other hand, experienced a 2.8% sales increase, maintaining an 8.6% share. (Yahoo/Photo: sky.com)…[+]

Pompen Wageningen nog niet hersteld

3 Pompen Wageningen

NICKERIE – Boeren die hun landbouwareaal hebben in de Middenstandspolder en Wageningen vragen aan   president Chandrikapersad Santokhi dringende aandacht om het probleem van irrigatiewater voor de rijstproductie in dat gebied, op te lossen. Dit deden zij in een schrijven gedateerd 3 oktober 2024 aan het staatshoofd. De brief is ondertekend door de voorzitter van de Productie en Verwerkings Coöperatie Middenstandsboeren (PVCM), Harinandan Oemraw.

In het schrijven wordt benadrukt dat de boeren geheel afhankelijk zijn van het pompgemaal van Wageningen, aangezien er in dat gebied geen enkel andere mogelijkheid is om de arealen daar te bevloeien met irrigatiewater. “De pompen zijn tot nu toe niet hersteld, terwijl de droge tijd is aangebroken en als de pompen van Wakay niet in werking zullen treden, lopen wij het gevaar dat we niet gaan kunnen inzaaien”, staat in de brief. De PVCM stelt dat het een steeds terugkerend probleem is dat de pompen het laten afweten.

Aan het staatshoofd wordt gevraagd het daarheen te leiden dat de pompen in orde gemaakt worden en zij, de boeren, onverkort gegarandeerd zijn dat zij gaan kunnen inzaaien. In Nickerie zijn de boeren niet te spreken over het feit dat de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij ertoe is overgegaan een kanaal te graven van 26 km van Lijn 6 in Wageningen tot aan het Jamaerkanaal. “Weggegooid geld”, vinden de landbouwers. De boeren vragen zich af waarom er niet voor gekozen is om te investeren in de pompen van Wageningen. Dit kanaal zal volgens de boeren slechts een klein deel van de landbouwers in dat gebied van irrigatiewater kunnen voorzien en niet het hele gebied. De landbouwers hadden eerder reeds aangegeven weinig vertrouwen te hebben in de drie projecten die afgelopen jaar van start zijn gegaan in Nickerie. Het startsein voor deze projecten die op het infrastructureel vlak liggen, wordt door de mensen beschouwd als een politieke stunt naar de verkiezingen van 2025 toe. AL…[+]

Russisch schip met explosieve lading op zoek naar dringende reparaties

8 Russisch schip met explosieve

RUSLAND/ VERENIGD KONINKRIJK –  Een Russisch vrachtschip met een gebarsten romp en een beschadigde schroef ligt al meer dan een week voor de kust van Groot-Brittannië in afwachting van een plek waar het gerepareerd kan worden. Geen enkele haven wil het schip laten aanmeren, uit angst dat de duizenden tonnen Russische kunstmest die het vervoert tot een rampzalige explosie zouden leiden.

Het schip MV Ruby vaart al weken langs de kustlijn van Noord-Europa, op zoek naar een haven waar het kan aanmeren voor reparaties. Het schip zou 20.000 ton Russisch ammoniumnitraat vervoeren, een stof die gebruikt wordt als kunstmest. In 2020 kwam 2750 ton van diezelfde stof in Libanon tot ontploffing, waardoor de haven van Beiroet werd verwoest en meer dan 190 mensen omkwamen. De MV Ruby vervoert dus mogelijk meer dan zeven keer zoveel.

De managers van het schip en sommige maritieme autoriteiten hebben geprobeerd het publiek te verzekeren dat de lading geen bedreiging vormt, maar zonder succes.

De vastgelopen reis van het schip onderstreept het wantrouwen waarmee schepen die banden hebben met Rusland te maken krijgen sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. Hoewel de MV Ruby geregistreerd staat in Malta en beheerd wordt door Serenity Shipping, dat gevestigd is in de Verenigde Arabische Emiraten, heeft de Russische meststof die het vervoert bij sommige regeringen de vrees doen ontstaan dat het schip een Trojaans paard zou kunnen zijn, gestuurd om vitale scheepvaart- en haveninfrastructuur te saboteren.

De speculaties over het 183 meter lange schip begonnen vrijwel meteen toen het in augustus de haven van Kandalaksja, aan de noordwestelijke kust van Rusland, verliet. Kort na vertrek kwam het schip in de problemen. Tijdens een storm liep het schade op aan de romp en een schroef, waardoor het niet verder kon varen naar Afrika, waar het de lading zou afleveren, volgens een verklaring van de eigenaren van het schip.

Het schip ging vervolgens door naar Noorwegen, waar het werd vastgehouden buiten de havenstad Tromsø en de schade werd onderzocht door inspecteurs, aldus de Noorse Maritieme Autoriteit. (AD)…[+]