Nieuws volgens datum: 17 Oct, 2024

Bromfietser overleden bij aanrijding

4 Bromfietser overleden bij

PARAMARIO – De 41-jarige bromfietser S.G. heeft in de avond van dinsdag 15 oktober 2024, na te zijn aangereden door een personenauto aan de Dr. Sophie Redmondstraat, ter plaatse het leven gelaten.
De politie van het bureau Nieuwe Haven, die na de melding van de aanrijding met dodelijk afloop de locatie aandeed voor onderzoek, trof de bromfietser die geen teken van leven meer vertoonde op de langs de weg lopende berm aan. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de bromfietser S.G. over de Dr. Sophie Redmondstraat reed. Hij kwam vanuit de richting van de Frederik Derbystraat en ging in die van de Johan Adolf Pengelstraat. De autobestuurder G.P. die vanuit de Fredericistraat kwam om naar de inrit van het regeringsgebouw af te slaan, verleende geen voorrang aan het verkeer over de Dr. Sophie Redmondstraat met voor de bromfietser het noodlottige gevolg. Het verkeersslachtoffer was door de slag vrijwel op slag dood. Een arts stelde officieel de dood van de bromfietser vast.
Het ontzielde lichaam van S.G. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. Aangezien het slachtoffer een DNV’er was en de autobestuurder G.P. een militair blijkt te zijn, is het onderzoek van deze aanrijding overgedragen aan de Militaire Politie.…[+]

Tropical depression possible near Leeward and Virgin Islands this week

3 Tropical depression possible near

The US National Hurricane Center (NHC) is continuing to monitor a weather disturbance in the Central Tropical Atlantic, which now has a 40 per cent chance of formation in seven days. The NHC in its 8 am update says a tropical depression could form as the system moves near the Leeward and Virgin Islands late this week. It notes that the broad area of low pressure located over the central tropical Atlantic is producing disorganised showers and thunderstorms.

Forecasters state this system is forecast to move generally westward to west-northwestward, and environmental conditions appear marginally conducive for gradual development during the latter part of this week. The disturbance has a 30 per cent (low) formation chance through 48 hours and a 40 per cent (medium) formation chance through seven days.  Regionally, the Antigua and Barbuda Meteorological Service says it is also monitoring the progress of Tropical disturbance AL94. (jamaica.loopnews)…[+]

Verkoop alcoholvrij bier droogt verder op

3 Verkoop alcoholvrij bier droogt

NEDERLAND – Het is geen best jaar voor de verkoop van bier in Nederland. De bierverkoop staat over de eerste negen maanden van dit jaar zowel voor de thuisconsumptie als in de horeca in de min. Vooral de daling van de afzet van alcoholvrij bier is flink. De totale bierverkoop daalde met 3,9 procent over de eerste drie kwartalen van 2024. Van alcoholvrij bier werd 5,7 procent minder verkocht.

Brancheorganisatie Nederlandse Brouwers wijt die negatieve uitschieter aan de verhoging van de verbruikersbelasting begin dit jaar met bijna 200 procent. Door de zogenoemde limonadetaks werd een flesje alcoholvrij bier 6 cent duurder. Dat leidde ertoe dat de verkoop ervan voor het eerst in jaren daalde. “Sinds 2010 was de verkoop van alcoholvrij bier met 500 procent gestegen”, aldus de brouwers. “Nu is één op de vijftien biertjes die gedronken worden, een alcoholvrije variant”, zegt voorzitter Fred Teeven van de brouwers. “Het streven is dat dit in 2030 is gestegen naar één op de tien.”

Volgens Nederlandse Brouwers, waar onder andere Heineken, AB InBev en Swinkels toe behoren, wordt het lastig dat streven te halen. Zij willen dan ook dat alcoholvrij bier wordt uitgezonderd van de limonadetaks. Uit onderzoek van de brouwers blijkt dat jongeren eerder geneigd zijn naar de alcoholvrije variant te pakken dan oudere bierdrinkers.

“Er lijkt een trend te zijn dat mensen steeds vaker beginnen met het drinken van alcoholvrij bier in plaats van bier met alcohol.” Eerder was dat omgekeerd. (Nu.nl)…[+]

 

Burgers Coronie ontevreden over hoge ambulancekosten

3 Burgers Coronie niet tevreden met

CORONIE – Burgers van Coronie zijn niet te spreken over de verhoging van de ambulancekosten. Burger Leroy Doorson geeft aan dat hij informatie heeft dat een rit vanuit Coronie naar Paramaribo SRD 9.095 zal kosten en vanuit Coronie naar Nieuw-Nickerie SRD 6.540. Deze bedragen zijn te hoog. Doorson geeft aan dat de burgers deze kwestie niet zo zullen laten. Het bedrag is te hoog en niet alle burgers kunnen dit betalen. Het is niet dat de burgers graag willen ook met een ambulance te gaan, maar genoodzaakt zijn om bij ziekte gebruik te maken van de ambulancedienst. Doorson laat weten dat de burgers dit niet zullen tolereren. Zijn volgende stap is dat hij samen met de andere burgers via het Kabinet van de President de aandacht van de president zal vragen voor deze kwestie. De burgers willen dat de bedragen omlaaggaan.…[+]