ROS organiseert succesvolle Neighborhood Cup met Chinese partners

ROS organiseert Fosten Pre

SPORT – Het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft in samenwerking met de Chinese ambassade en de Guangdong Liantai Group uit de provincie Dongguan op zaterdag de Guangdong Liantai Group Neighborhood Cup georganiseerd. Tijdens deze sportdag in het Willebrod Axwijk Sportcentrum (Sosis) namen kinderen van 9 tot 12 jaar uit Paramaribo, Marowijne en Para deel aan verschillende sportactiviteiten, waaronder voetbal, atletiek en fosten prei.

Deze districten zijn betrokken vanwege de stedenband die de Volksrepubliek China met hen onderhoudt. Het doel van het evenement was om kinderen zoveel mogelijk te laten sporten. Elk district vaardigde twee teams af voor de onderdelen voetbal en atletiek, terwijl het onderdeel fosten prei via een opvoersysteem werd uitgevoerd, omdat dit geen competitie betrof.

Aan het einde van de dag ontving elke deelnemer een medaille als blijk van waardering. Hoewel het onderdeel atletiek vanwege de felle zon moest worden afgelast, blikt de organisatie tevreden terug op een succesvolle dag vol sportplezier. De kinderen genoten van de diverse activiteiten, en de sfeer van samenwerking tussen de districten en de betrokken partners droeg bij aan het geslaagde evenement.

Foto: Fosten prei behoorde ook tot een van de onderdelen tijdens de Guangdong Liantai Group Neighborhood Cup.…[+]