Lavreysen gaat op WK baanwielrennen weer voor hattrick

(13.00 uur) Lavreysen gaat op WK baanwielrennen weer voor

WIELRENNEN – Harrie Lavreysen gaat deze maand bij de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Denemarken opnieuw voor een ‘hattrick’. Hij doet mee op de sprint, keirin en teamsprint. Lorena Wiebes staat voor haar WK-debuut.

Lavreysen won afgelopen zomer op alle drie de onderdelen goud op de Olympische Spelen. Dat deed hij ook al op de WK’s van 2020 en 2021. Vorig jaar won hij op de WK de sprint en teamsprint, maar greep hij op de keirin naast het eremetaal. Voor de 27-jarige Lavreysen is de WK het eerste piekmoment na zijn succesvolle sportzomer. Hugo Haak, die vorige maand is teruggekeerd als sprintbondscoach, heeft dezelfde renners geselecteerd als tijdens de Spelen in Parijs.

Dat betekent dat naast Lavreysen ook Jeffrey Hoogland en Roy van den Berg van de partij zijn. Bij de vrouwen zijn Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet opnieuw geselecteerd. Bovendien mogen talenten Tijmen van Loon en Kimberly Kalee zich laten zien. Bij de selectie van de duurrenners springt de naam van Lorena Wiebes in het oog. De 25-jarige Wiebes maakte naam als sprinter op de weg, maar staat nu voor haar WK-debuut op het onderdeel scratch.

De WK baanwielrennen begint op 16 oktober en duurt tot en met 20 oktober. Het toernooi vindt plaats in het Deense Ballerup. (Nusport)…[+]