Menzo: “Wij moeten minimaal vier punten behalen uit de komende twee wedstrijden”

1. 23.00 uur Menzo

VOETBAL – “We moeten minimaal vier punten behalen uit de komende twee wedstrijden”, aldus bondscoach Stanley Menzo van Suriname tijdens een persconferentie in de vergaderzaal van Courtyard by Mariott Paramaribo. Natio staat voor een cruciaal tweeluik in de Concacaf Nations League: de eerste wedstrijd is vrijdag tegen Costa Rica, gevolgd door het treffen met Guyana op 15 oktober.

Menzo erkent de uitdaging die Costa Rica met zich meebrengt, een land dat veel hoger staat op de FIFA-ranglijst dan Suriname. “We hebben al een punt en moeten dat ten minste behouden. Als het mogelijk is, gaan we uiteraard voor de volle drie punten. Het is belangrijk om realistisch te blijven”, benadrukt Menzo. Hij refereert daarbij aan de eerdere ontmoeting in de Gold Cup van 2021, waarin Suriname een voorsprong uit handen gaf en uiteindelijk met 1-2 verloor van Costa Rica. “We weten dat Costa Rica sterker voor de dag zal komen, maar ondanks dat de situatie niet volledig vergelijkbaar is, mogen we ze zeker niet onderschatten.”

Voor de wedstrijd tegen Guyana is Menzo duidelijk: de drie punten moeten gepakt worden. Hoewel het ideaal zou zijn om uit beide duels zes punten te behalen, ligt de focus nu op vier. “We hebben nog niets verloren en alles ligt nog in onze eigen handen”, voegt de bondscoach toe. Suriname staat momenteel op de derde plaats in groep A met drie punten. Daarboven staan Costa Rica en Guatemala, beide met vier punten. Guyana staat vijfde met één punt, terwijl Guadeloupe en Martinique respectievelijk vierde en zesde staan met drie punten en één punt…[+]