Geen Surinaamse atleten genomineerd voor Canoc Sports Awards

2-canoc-1

SPORT – Geen enkele Surinaamse atleet is genomineerd voor de eerste editie van de Caribbean Association of National Olympic Committees (Canoc) Sports Awards. Dit evenement, dat op 19 oktober op de Turks- en Caicoseilanden wordt gehouden, zal de beste atleten, teams, nationale Olympische comités en sportleiders uit de regio huldigen.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft de organisatie besloten de uitblinkers van het jaar te eren in een seizoen dat gekenmerkt werd door uitzonderlijke sportprestaties. De Olympische Spelen van Parijs 2024 waren een mijlpaal voor het hele Amerikaanse continent, vooral voor het Caribisch gebied, met historische successen.

Julien Alfred won goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter, terwijl Thea Lafond goud behaalde in het hink-stap-springen. Dit seizoen markeerde ook het afscheid van de Cubaanse legende Mijaín López uit de worstelsport, de bronzen medailles van Grenada’s Lindon Victor in de tienkamp en Anderson Peters in het speerwerpen, en de Olympische records van Marileidy Paulino uit de Dominicaanse Republiek (400 meter) en Roje Stona uit Jamaica (discuswerpen).

“Canoc heeft de afgelopen 21 jaar erkenning gegeven aan uitmuntende bestuurders, maar dit is de eerste keer dat we een officiële gala-avond organiseren om ook atleten, teams, sportjournalisten en sponsors te huldigen, naast degenen die door de jaren heen belangrijke bijdragen hebben geleverd,” aldus Keith Joseph, voorzitter van Canoc.

Hieronder de genomineerden voor de Canoc Sports Awards 2024: Sportvrouw van het jaar: Julien Alfred (St. Lucia, atletiek), Jasmine Camacho-Quinn (Puerto Rico, atletiek), Marileidy Paulino (Dominicaanse Republiek, atletiek), Shafiqua Maloney (St. Vincent en de Grenadines, atletiek) en Shanieka Ricketts (Jamaica, atletiek)

Sportman van het jaar: Kyron McMaster (Britse Maagdeneilanden, atletiek), Lindon Victor (Grenada, atletiek), Mijaín López Núñez (Cuba, worstelen), Jereem Richards (Trinidad en Tobago, atletiek), Roje Stona (Jamaica, atletiek) en Sebastián Rivera (Puerto Rico, worstelen)

Beste vrouwenteam: volleybalteam van de Dominicaanse Republiek, triatlonteam van Barbados, basketbalteam van Puerto Rico en basketbalteam van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Beste mannenteam: Barbados U-14 voetbalteam, honkbalteam van Curaçao en voetbalteam van de Dominicaanse Republiek.

…[+]