Vliegtuigpassagiers krijgen ongevraagd seksscènes en naakt te zien: ‘Excuses’

10 Vliegtuigpassagiers krijgen

Australië – De Australische vliegmaatschappij Qantas heeft excuses aangeboden voor het tonen van een film met seksscènes en naaktbeelden tijdens een vlucht. Door een technische storing kon het scherm niet uitgezet worden en kon de film niet gestopt worden.

Het incident vond vorige week plaats tijdens een vlucht van de Australische stad Sydney naar de Japanse hoofdstad Tokio. Door een technische storing konden reizigers niet zelf een film selecteren.

De bemanning speelde op verzoek van een aantal reizigers daarom bij iedereen dezelfde film af op het scherm. Het ging om Daddio, met Sean Penn en Dakota Johnson in de hoofdrollen. De film gaat over een vrouw die met een taxichauffeur in gesprek gaat over de belangrijke relaties in hun leven. Daddio bevat volgens IMDb onder meer beelden van naakte vrouwenborsten en een penisprothese.

Op Reddit schrijven verschillende reizigers dat de film ongepast was, maar dat het niet mogelijk was om het scherm uit te zetten of om de film te stoppen. Na een uur schakelde de bemanning over naar een film die ook geschikt was voor kinderen.

“De film was duidelijk niet geschikt om de hele vlucht af te spelen en we bieden onze klanten onze oprechte excuses aan voor deze ervaring”, zegt een Qantas-woordvoerder tegen The Guardian. (Nu.nl)…[+]