Advocaat slachtoffers Diddy stelt dat andere sterren al schikking hebben getroffen

3 ‘Diddy’ accused of sex trafficking and sexual assault by former adult film actress

NEW YORK – Meerdere beroemde vrienden van Diddy hebben al een schikking getroffen met slachtoffers in de misbruikzaak rond de Amerikaanse rapper. Dat zegt de advocaat die tientallen slachtoffers bijstaat in de zaak.

Volgens advocaat Tony Buzbee zijn er plannen om meerdere beroemdheden aan te klagen die Diddy geholpen zouden hebben bij het verdoezelen van seksueel misbruik dat op zijn feestjes plaatsvond. “Als je wist wat daar gebeurde, of je zag het gebeuren en je deed niets, dan heb je naar mijn mening een probleem”, zegt Buzbee tegen entertainmentsite TMZ.

Een paar grote namen hebben volgens de advocaat al een schikking getroffen met de slachtoffers. “In het belang van de slachtoffers proberen we deze zaken op te lossen zonder een publieke zaak te starten.”

Diddy werd vorige maand gearresteerd op verdenking van mensenhandel, het dwingen van slachtoffers tot het verrichten van seksuele handelingen en het opzetten en onderhouden van een criminele organisatie. De 54-jarige rapper heeft onschuldig gepleit. Hij vroeg tweemaal of hij op borgtocht mocht vrijkomen, maar die verzoeken werden afgewezen. Woensdag moet Diddy voor de rechter verschijnen. (NU.nl)…[+]