Inschrijving NK 2024 van Bodybuildingbond gesloten

2. (22.00 uur) Inschrijving voor NK bodybuilding bond afgesloten

BODYBUILDING – De inschrijving voor de Nationale Kampioenschappen 2024 (NK 2024) van de Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond is dinsdag gesloten, zo heeft de bond bekendgemaakt. Dit jaar vindt het evenement plaats op 3 november in Ballroom Prince.

Tijdens het NK 2024 zullen de deelnemers strijden in verschillende categorieën, waaronder Men’s Physique, Classic Physique, Wellness Bikini, Bikini Fitness, Bodybuilding in de C-, B- en A-klasse, en de Bodybuilding Masters-klasse. In de A-klasse zullen de heren de strijd aangaan om de prestigieuze titel van Mr. Suriname 2024. Al in de eerste weken van de inschrijfperiode hebben enkele topatleten zich aangemeld.

De titelverdediger van vorig jaar, Jermaine Karg, is inmiddels professional bodybuilder geworden, wat betekent dat er dit jaar een nieuwe kampioen in de A-klasse zal worden gekroond. Kanshebbers voor de nationale titel zijn onder anderen Faizel Pinas, Anthony Nekrui en de terugkerende Allard Held. Deze atleten zullen stevige concurrentie ondervinden van onder anderen Rohan Sudhu, Marlon Henery, Jermain Wielzen en Raoul Mokkum.

In de Bikini Fitness-klasse streeft Charelle Meyer naar een verlenging van haar nationale titel. Ze kan rekenen op geduchte tegenstand van oud-kampioen Ralissa Wekker en Chayenne Madretsma, die beiden ook een gooi doen naar de titel. In de Wellness Bikini-klasse zijn Vanessa Henery-Forster, de regerend kampioen, en Faith Filemon, de runner-up van vorig jaar, al ingeschreven.

De Men’s Physique-klasse belooft een spannend spektakel te worden. Huidig kampioen Raphael Kromokarijo, die deze klasse al jaren domineert, gaat voor nog een titelverlenging. Philipus Vijf, die in het verleden Kromokarijo wist te verslaan en nu een comeback maakt, heeft aangekondigd dit in 2024 opnieuw te willen doen. Ook Philip Lau is van de partij, samen met een zestal nieuwkomers en veteranen.

Classic Physique-kampioen Gajus Haakmat streeft eveneens naar prolongatie van zijn titel, terwijl hij daarnaast ook zal deelnemen in de Bodybuilding B-klasse. In de C-klasse hebben zich enkele nieuwkomers aangemeld. Voor de Masters Bodybuilding-wedstrijd zijn er tot nu toe drie deelnemers ingeschreven.

Met deze sterke line-up belooft NK 2024 een hoogstaand evenement te worden, vol spannende competitie en indrukwekkende prestaties. …[+]