76ers-ster Paul George loopt knieblessure op

5. (20.00 uur) 76ers

BASKETBAL – Philadelphia 76ers-ster Paul George liep in de tweede speelperiode van de gewonnen oefenwedstrijd tegen Atlanta een blessure aan zijn linkerknie op en keerde niet terug in de wedstrijd.

“Hopelijk is alles in orde, zodat hij snel weer bij ons is”, vertelde 76ers-coach Nick Nurse aan de pers na de wedstrijd. George speelde zijn tweede oefenwedstrijd voor de 76ers, nadat hij deze zomer een vierjarig maximaal contract had getekend als vrije speler. Hij verdedigde Hawks-forward Jalen Johnson tijdens een drive, iets meer dan acht minuten voor het einde van de tweede speelperiode, toen hij onhandig landde en zijn linkerbeen in een vreemde hoek boog.

Hij verliet de wedstrijd snel en keerde niet terug. Het team meldde dat George voor de rest van de avond niet meer zou spelen. “Ik voelde de blessure, en meteen wist ik dat ik eruit gehaald moest worden en (onderzocht moest worden), maar als je het aan mij vraagt, ben ik er niet al te bezorgd over”, vertelde George aan The Philadelphia Inquirer.

Philadelphia had zondag al aangekondigd dat Joel Embiid de rest van de voorbereiding niet zou spelen, aangezien de sterspeler nog steeds werkt aan zijn conditie en activiteitenniveau om klaar te zijn voor de seizoensopener thuis tegen de Milwaukee Bucks op 23 oktober. Embiid liep vorig seizoen een blessure aan zijn linkerknie op, waardoor hij beperkt was tot 39 wedstrijden.

De 76ers waren al van plan om dit seizoen voorzichtig om te gaan met zowel George als Embiid, waarbij basketbaloperationspresident Daryl Morey aan ESPN vertelde dat beide sterren “waarschijnlijk weinig tot geen back-to-back-wedstrijden zullen spelen.” En hoewel Embiid’s blessuregeschiedenis veel aandacht krijgt — hij miste 204 wedstrijden in de afgelopen acht seizoenen en zat zijn eerste twee NBA-seizoenen uit met voetblessures — waren de 74 wedstrijden die George vorig seizoen speelde in zijn laatste jaar bij de Clippers het meeste sinds 2019. Daarvoor had hij in zijn laatste vier seizoenen in Los Angeles nooit meer dan 56 wedstrijden gespeeld. (ESPN)

Foto: Paul George (r) heeft een blessure opgelopen en zal niet meer deelnemen aan de voorbereidingswedstrijden van Philadelphia 76ers. (Foto: ESPN) …[+]