Aannemers vuilophaal dreigen met werkneerlegging

5 Aannemers vuilophaal dreigen met

PARAMARIBO – Aannemers vuilophaal dreigen donderdag het werk neer te leggen indien er uiterlijk 12.00 uur niets op hun rekening gestort is. Enkele aannemers vertellen dat zij al ongeveer zeven maanden niet zijn uitbetaald en dat zij hierdoor niet in staat zijn het werk te continueren. Een aannemer vertelt dat los van de betalingsachterstand er ook een ander probleem is, waarbij de verlenging van hun contracten nog steeds niet is getekend. Hierdoor kunnen aannemers die werken ook niet ontvangen, omdat zij met hun contract moeten declareren.  Hij vraagt zich af hoelang het zal duren voordat de contracten getekend zijn.

De ondernemers vertellen dat zij ook onkosten hebben die gedekt moeten worden. Zo moeten zij ook hun medewerkers uitbetalen en  de vuilniswagens bijtanken. Er zijn ook andere onkosten die bij komen kijken, zoals het vervangen van banden. “De arbeiders willen ook niet steeds horen ‘wij niet kunnen uitbetalen, omdat de overheid niet heeft gestort’. Ook zij hebben een gezin en moeten brood op tafel zetten. Indien het zo doorgaat gaan heel wat gezinnen geen vuurwerk kunnen afschieten en een vrolijke kerst kunnen vieren”, stelt een ondernemer.

De ondernemers zijn van mening dat zij lang geduld hebben gehad, maar dat de maat nu vol is. Zij kunnen niet steeds blijven werken zonder te ontvangen en stellen dat er geen rekening wordt gehouden met hen. Naar hun zeggen wordt er steeds meegedeeld dat de stukken al zijn doorgestuurd, maar dat het de minister van Financiën en Planning is die de stukken moet tekenen. De aannemers hopen dat het geld morgen uiterlijk 12.00 uur wordt gestort, zodat de samenleving niet geconfronteerd wordt met een situatie dat hun vuil niet wordt opgehaald. Dit omdat het niet ophalen van vuil heel wat gevolgen met zich meebrengt, voornamelijk op plaatsen waar de bewoners het vuil op de hoek van de straat zetten…[+]