Natio plaatst zich voor kwartfinales Concacaf Nations League

WhatsApp Image 2024-10-15 at 21.59.13

VOETBAL – De nationale voetbalselectie van Suriname heeft geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Concacaf Nations League. In zijn laatste wedstrijd in Groep A boekte Suriname een overtuigende 5-1 overwinning op Guyana, na een ruststand van 3-1.

Suriname was samen met Costa Rica, Guatemala, Martinique en Guadeloupe verwikkeld in een strijd om twee kwartfinaleplaatsen. Zowel Suriname als Costa Rica boekte een overwinning: Costa Rica versloeg Guatemala met 3-0, terwijl Martinique en Guadeloupe 0-0 gelijkspeelden. Hierdoor eindigde Costa Rica op de eerste plaats met acht punten. Suriname en Guatemala eindigden beide met zeven punten, maar dankzij een beter doelsaldo (+5 voor Suriname tegen +1 voor Guatemala) plaatste Suriname zich als tweede voor de kwartfinales. Guatemala eindigde op de derde plaats en loopt de kwartfinales mis.

Guyana en Guadeloupe degraderen naar League B. Guyana eindigde met één punt onderaan, terwijl Guadeloupe met vier punten vijfde werd. Martinique sloot de competitie af als vierde met vijf punten. De kwartfinale wordt in november afgewerkt op uit- en thuisbasis. De doelpunten voor Suriname werden gescoord door Sheraldo Becker (2x), Virgil Misidjan, Denzel Jubitana en Ridgeciano Haps. Het enige doelpunt voor Guyana kwam van Isaiah Jones…[+]