Ronaldo en Portugal woest op Belgische arbiter

(13.00 uur) Ronaldo en Portugal woest op Belgische arbiter

VOETBAL – Cristiano Ronaldo en zijn Portugese teamgenoten zijn woest op de Belgische scheidsrechter Lawrence Visser na het doelpuntloze gelijkspel tegen Schotland. Vooral Ronaldo liet zich dinsdag na de wedstrijd gelden.

Tijdens het duel had Ronaldo het al een keer aan de stok met Visser, nadat die een gele kaart aan Diogo Jota had gegeven. Toen Portugal de defensie van Schotland maar niet kon slechten en de scheidsrechter affloot bij een hoekschop voor Portugal, ging de aanvoerder helemaal door het lint. Met wegwerpgebaren, een cynisch applaus en twee duimen omlaag blies een woedende Ronaldo de aftocht op Hampden Park in Glasgow. De gebaren waren allemaal overduidelijk richting de scheidsrechter gericht.

Ook bij Ronaldo’s teamgenoten was de scheidsrechter de gebeten hond. “De scheidsrechter? Als ik mijn eerlijke mening zou moeten geven… Het is beter om te zwijgen”, zei middenvelder João Palhinha na afloop tegen Portugese media. “Voor degenen die het begrijpen is een half woord genoeg.” Bondscoach Roberto Martínez hield zich op de vlakte over het gedrag van zijn superster. “Ronaldo furieus? Ik heb het niet opgemerkt en heb de discussie met de scheidsrechter niet gezien, dus ik kan er niets over zeggen.”

Bij een zege op Schotland had Portugal zich geplaatst voor de kwartfinales van de Nations League. De Portugezen krijgen volgende maand een herkansing in de thuiswedstrijd tegen Polen. Dat duel wordt op 15 november gespeeld. (VI)

Foto: Cristiano Ronaldo (r) heeft flink uitgehaald naar de Belgische scheidsrechter Lawrence Visser. (Foto: ESPN) …[+]