Barcelona was dichtbij aantrekken Van de Ven

(17.00 uur) Barcelona was dicht bij aantrekken Van de Ven

VOETBAL – Micky van de Ven trok de aandacht van Barcelona toen hij nog bij FC Volendam speelde. Een voormalige scout van de Catalanen heeft uit de doeken gedaan dat zijn positieve advies niet werd opgevolgd.

Bojan Krkic, vader van de gelijknamige oud-Ajacied, vertelde bij Cadena SER dat hij ooit op de tribune zat bij FC Volendam tegen AZ om Kenzo Goudmijn van dichtbij te bekijken. Tijdens dat duel was het Van de Ven die indruk maakte op Krkic. “Ze vertelden me dat hij flink groeide, dus ging ik hem de volgende wedstrijd opzoeken. Diezelfde week deden ze fysieke tests tijdens een training en het bleek dat hij een hogere topsnelheid had dan Kylian Mbappé.”

Krkic adviseerde de technische leiding van Barcelona om Van de Ven, die een prijskaartje van 3,5 miljoen euro om zijn nek had hangen, te contracteren. Het was vervolgens de passiviteit van diezelfde leiding die ervoor zorgde dat VfL Wolfsburg, voor uiteindelijk acht miljoen euro, met de 23-jarige Nederlander aan de haal ging. In 2023 maakte Van de Ven voor veertig miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur. (VI)

 

Foto: Micky van de Ven verscheen op de radar van Barcelona, maar tot een overstap kwam het niet. (Foto: ESPN) …[+]