Abena maakt wereldkampioen belachelijk

3. (23.00 uur) Abena maakt wereldkampioen belachelijk

KICKBOKSEN – Donegi Abena en Tarik Khbabez zijn al enige tijd rivalen, en die strijd gaat altijd gepaard met vijandigheid. Tijdens Collision 7, op 7 december, staan de vechters tegenover elkaar. Abena heeft op Instagram alvast een duidelijke sneer richting kamp Khbabez uitgedeeld.

Tijdens Glory 96 klommen Donegi Abena en wereldkampioen Tarik Khbabez de ring in voor een face-off. De Surinamer maakte in de ring al zijn tegenstander belachelijk, maar nu doet hij via Instagram nog een schepje bovenop. “De face-off van dit weekend is een bevestiging van wat we al weten. Je bent een grap”, begint Abena zijn post op Instagram. “Iedereen zag de extra kilootjes. Iedereen zag dat je het moeilijk hebt met basis Engels. Je doet me denken aan die oude oom die in zijn stoel zit met de afstandsbediening in zijn hand, een cola drinkt en naar anderen wijst. Vanaf nu noem ik je oom Rik. Toon wat respect voor je geweldige fans en laat jonge mensen naar je opkijken. Gedraag je als een professional, oom Rik! Ik zie je in de ring, want dan kom ik terughalen wat je van mij hebt gestolen.”

De rivaliteit tussen Abena en Khbabez begon eigenlijk al vóór hun eerste clash op 9 maart. Beide heren vlogen elkaar in de haren voordat de kampioenswedstrijd überhaupt was begonnen. De spanning was constant voelbaar. Het gevecht zelf was een echt spektakel waar beide vechters tot op het laatst alles gaven. Uiteindelijk wist Khbabez de wereldtitel binnen te slepen, tot zwaar ongenoegen van Abena, die vond dat hij bestolen was.

Op 6 augustus stonden de twee rivalen opnieuw tegenover elkaar in de halve finale van de Glory Grand Prix lichtzwaargewicht. Een revanche voor de vorige wedstrijd, maar dit keer ging het niet om de wereldtitel. Dat weerhield Abena er echter niet van om de benen van zijn Marokkaanse tegenstander volledig te verbouwen. Uiteindelijk zakte de wereldkampioen door zijn knieën, en kon Abena doorstomen naar de finale. De Surinamer won het toernooi door van publiekslieveling Bahram Rajabzadeh te winnen. (SN) …[+]

 

.