Weer internationale criminelen land uitgezet

1 Weer internationale criminele land uitgezet

PARAMARIBO – Vijf voortvluchtige Fransen, die betrokken waren bij zware gewapende berovingen in Frans-Guyana, zijn dinsdag gedeporteerd naar hun land van herkomst. De groep criminelen heeft meer dan tien overvallen gepleegd.
Volgens het Openbaar Ministerie hebben deze criminelen de afgelopen maanden meerdere gewapende berovingen gepleegd in Frans-Guyana en schroomden ze er niet voor om zelfs de plaatsvervangend burgemeester van Frans-Guyana, Bernard Sellier, te beroven en te gijzelen. Bij een confrontatie met de politie in Frans-Guyana heeft de hoofdverdachte op de politie geschoten. In totaal hebben deze criminelen elf gewapende overvallen gepleegd, waarvan de laatste zondag, waarna zij uitweken naar Suriname.
Door intensieve coördinatie en informatie-uitwisseling met de Gendarmerie, gecombineerd met gedegen inlichtingenvergaring en onderzoek door het Justitieel Interventie Team zijn de verdachten gelokaliseerd en dinsdag aangehouden. Ze werden vervolgens onmiddellijk gedeporteerd naar Frans-Guyana.
Vorige week woensdag zijn zeven Braziliaanse voortvluchtigen, die onderdeel uitmaken van een internationale criminele organisatie, gedeporteerd naar hun land van herkomst, namelijk Brazilië. De betrokkenen hielden zich vermoedelijk al enkele maanden schuil in Suriname, nadat ze op de vlucht waren geslagen voor de Braziliaanse justitiële autoriteiten. Met het deporteren van beide groepen criminelen onderstreept Suriname dat het geen onderdak biedt aan internationale criminelen.…[+]