Honderden mensen betalen voor terugreis naar jeugd Oplichtersduo verdwijnt met miljoenen

6 Honderden mensen betalen

NEW DELHI – De politie in India is met man en macht op zoek naar een echtpaar dat na een bizarre oplichtingstruc spoorloos is verdwenen. De twee beloofden mensen met een tijdmachine terug naar hun jeugd te brengen, maar waren met een kapitaal op zak in een mum van tijd foetsie. Dat melden media in het land. Het stel zou volgens de politie in het Aziatische land honderden slachtoffers hebben opgelicht, voor in totaal omgerekend zo’n vier miljoen dollar. Ze beloofden de goedgelovige burgers met behulp van een zogenaamde tijdmachine weer jong te maken.

Rajiv Kumar Dubey en zijn vrouw Rashmi beweerden een geïmporteerde machine te bezitten die in staat is de leeftijd van mensen terug te draaien. Het echtpaar bezit een behandelcentrum in Kanpur, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, waar ze mensen wijsmaakten dat ze snel verouderden als gevolg van vervuilde lucht.

Ze beweerden dat ze dit proces konden omkeren met behulp van een innovatieve ‘tijdmachine’, samen met een zuurstoftherapie. De slachtoffers werd voorgespiegeld dat ze twintig jaar jonger konden worden, maar nadat ze hun knip flink hadden getrokken, waren ze nog net zo oud.
“Ze boden pakketten aan voor 6.000 roepies (72 dollar) voor tien sessies en 90.000 roepies (ruim 1000 dollar) voor een bonusprogramma van drie jaar”, vertelde politiefunctionaris Anjali Vishwakarma aan het medium NDTV.

Hij voegde eraan toe dat het stel de zwendel al snel in een piramidespel veranderde, door te beloven dat klanten hun geld terug zouden krijgen. Dat was mogelijk, werd ze voorgehouden, als ze nieuwe klanten zouden aandragen voor de duurbetaalde zuurstoftherapiesessies. (De Telegraaf)…[+]