Verstappen wil einde maken aan slechte prestaties

(15. 00 uur) Verstappen wil einde maken aan negatieve reeks

FORMULE 1 – Het zijn frustrerende weken voor Max Verstappen. Al acht races op rij boekte de Nederlander geen overwinning meer op een Grand Prix en dus moet daar verandering in komen. Aankomend weekend staat de GP in de Verenigde Staten op het programma waar Lando Norris weer de grootste uitdager lijkt te worden. Verstappen won vorig in Amerika.

Vier weken na zijn tweede plaats in Singapore hoopt Red Bulls drievoudig wereldkampioen en leider in de huidige competitie dat recente upgrades aan zijn auto genoeg zijn om Norris in te halen en zijn titel te verdedigen op het Circuit of the Americas in Texas. “De auto voelde beter aan in Singapore”, zei Verstappen. “Ik denk dat we nu de goede kant op gaan, maar het heeft tijd nodig. Je kunt zoiets niet in één of twee weken veranderen.”

De Nederlander gaf toe dat Red Bull moeite had om de snelheid van hun belangrijkste concurrenten, McLaren en Ferrari te evenaren in een lang seizoen. Maar Verstappen heeft nog een voorsprong van 52 punten met nog zes races te gaan. Verstappen heeft sinds de Grand Prix van Spanje niet meer gewonnen en Norris heeft hem, ondanks enige inconsistentie, in de laatste vijf races verslagen, waardoor hij nog een kans maakt op de titel.

In totaal zijn er nog 180 punten te winnen. De voorsprong van Verstappen lijkt daarom nog wel groot genoeg. Norris zou moeten hopen dat Verstappen nog een keer of meerdere keren zonder punten een race eindigt. “Het wordt ongelooflijk druk, maar ook spannend”, zei Norris. “Ik ben er klaar voor om weer in de auto te stappen, dus laten we Texas laten zien wat we kunnen.”

McLaren staat in de titelrace voor teams wel voor op Red Bull. Het verschil bedraagt 41 punten.  Sergio Perez zal meer punten moeten scoren om die achterstand te achterhalen. Na de wedstrijd in de VS, gaan de coureurs naar Mexico, het thuisland van Perez. Maar eerst dus de race in Texas. Mercedes’ zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton is met zes overwinningen de meest succesvolle coureur op de Grand Prix van de VS. (Flashscore)

 

Foto: Acht races op rij boekte Max Verstappen (l) geen overwinning meer op een Grand Prix en dus moet daar verandering in komen het aankomend weekend staat de GP in de Verenigde Staten. (Foto: FS) …[+]