White wil UFC-rankingsysteem veranderen

1. (23.00 uur) White wil UFC

MMA – Elf jaar na de invoering van het UFC-rankingsysteem lijkt er een grote verandering op komst. Dinsdag sprak UFC-CEO Dana White zijn frustratie hierover uit.

Dit nieuws is van groot belang voor de Surinaamse zwaargewichtvechter Jairzinho Rozenstruik, die momenteel negende staat in de UFC-ranglijst voor zwaargewichten. Ondanks het winnen van drie van zijn laatste vijf gevechten, heeft Rozenstruik weinig vooruitgang geboekt in de ranglijst. Dit werpt vragen op over de rechtvaardigheid van het huidige rankingsysteem, vooral omdat vechters zoals Rozenstruik, die consistente prestaties leveren, beperkt lijken te profiteren van hun successen.

Met de aangekondigde veranderingen in het UFC-rankingsysteem, waarbij White zijn onvrede uitte over de huidige methodologie, zou Rozenstruik mogelijk een eerlijkere beoordeling kunnen krijgen. Whites uitspraken wijzen op een mogelijke hervorming van het systeem, dat sinds 2013 wordt samengesteld door een selecte groep media-outlets. Voor Rozenstruik zou dit kunnen betekenen dat hij in toekomstige ranglijsten meer erkenning krijgt voor zijn prestaties, wat cruciaal kan zijn voor zijn carrière en titelaspiraties.

“In de komende dagen heb ik een vergadering met een groep mensen die naar me toe komen en zeggen dat ze een oplossing hebben voor dit probleem”, aldus White. “God, ik hoop dat ze gelijk hebben. Want ik ga het veranderen. De media zullen niet langer de ranglijsten in de UFC bepalen.”

Foto: Jairzinho Rozenstruik (l) zal profijt hebben van het nieuwe UFC-rankingsysteem. (Foto: ESPN) …[+]