Hellings en Neus blijven protesteren

9 Neus en Hellings protesteren weer tegen regering Santokhi

PARAMARIBO – Activisten Raoul Hellings en Maisha Neus hebben gisteren opnieuw geprotesteerd voor het parlementsgebouw. Het is de tweede keer deze week dat ze met bordjes hun onvrede over de situatie in het land kenbaar maken. Ze hebben geen oproep gedaan aan de bevolking om samen te protesteren, omdat ze hoopten dat mensen uit zichzelf aan hun actie zouden deelnemen. Het doel van hun protest is dat de samenleving zich spontaan aansluit en haar misnoegen uit over de situatie, met een sterke focus op de stijgende prijzen en de vele problemen die zich opstapelen. Vanwege de ontevredenheid over het regeringsbeleid zetten Hellings en Neus hun protest voort.

“Ik wil een dringend beroep doen op de regering en het parlement om het pad dat zij hebben gekozen te verlaten, omdat dat niet juist is. Er is gebrek aan transparantie en dit creëert wantrouwen bij het volk. Zoveel leugens en loze beloftes maken dat wij de regering niet meer kunnen vertrouwen. Het volk gaat harde tijden tegemoet, en het lijkt alsof alleen wij offers moeten brengen, terwijl de regering in luxe blijft leven. Dit kan gewoon niet verder”, zegt Hellings. Hij ergert zich eraan dat het volk telkens een worst voor de neus wordt gehouden, terwijl het uiteindelijk met kruimels tevreden moet zijn.

“Het eerste wat de regering deed toen ze aantrad was de solidariteitsheffing invoeren. Het volk is daarmee akkoord gegaan, omdat ook wij wilden dat de economie weer op rails moest komen. Echter, de regering heeft veel geld verdiend met deze heffing en blijkbaar is dat geld gebruikt door de toppers in het land om er luxe levens op na te houden”, zegt Hellings.
Hellings en Neus vinden het jammer dat anderen nog niet zijn opgestaan om hun protestacties te ondersteunen. “Wij gaan niemand oproepen, want anders ga je horen dat wij opruiend bezig zijn. Als er anderen in de samenleving zijn die het ook niet eens zijn met de dingen die nu in het land gebeuren, dan zijn ze welkom om de protestactie te ondersteunen. Wij gaan de mensen niet meer mobiliseren, want we willen dat ze uit vrije wil kiezen om te protesteren en niet omdat wij hen oproepen”, zegt Neus.” …[+]