Positieve resultaten Suriname opgevallen bij Concacaf

1. (20.00 uur) Positieve resultaten Suriname opgevallen bij Concacaf

VOETBAL – De recente positieve resultaten van Suriname in de Concacaf Nations League hebben de aandacht getrokken van de voetbalbond in de regio. Suriname maakte de grootste sprong op de Concacaf-ranglijst en steeg met drie plaatsen naar de veertiende positie. Mexico voert de ranglijst aan.

Tijdens de afgelopen interlandperiode speelde Suriname gelijk tegen Costa Rica (1-1) en behaalde het een overtuigende 5-1 overwinning op Guyana. Hierdoor eindigde het team als tweede in groep A van League A en plaatste het zich voor de kwartfinales. Suriname heeft nu 1145 punten verzameld. Ook de Dominicaanse Republiek en Bermuda wisten vooruitgang te boeken, beiden stegen twee plaatsen. De Dominicaanse Republiek staat nu op de achttiende plaats, terwijl Bermuda op de 21e positie staat.

Een van de grootste verrassingen van de Nations League was de 4-0 overwinning van Sint Maarten op Sint Lucia in een League B-wedstrijd. Dankzij deze overwinning ontving Sint Maarten 50 punten en steeg het naar de 35e plaats. Sint Lucia zakte twee plaatsen en staat nu op de 23e positie. Mexico blijft aan kop van de ranglijst, gevolgd door Canada, de Verenigde Staten en Panama. Costa Rica staat op de vijfde plaats, terwijl Jamaica de zesde positie inneemt. De top tien wordt verder aangevuld door Honduras (achtste), Guatemala (negende) en Trinidad en Tobago (tiende).

 

Foto: De goede resultaten van Suriname tegen Costa Rica en Guyana zijn opgevallen bij de Concacaf. (Foto: Rakesh Parag) …[+]