Gevonden lichaam op Tenerife is niet van vermiste Belg Marc Olbrechts

Gevonden lichaam op Tenerife is niet

TENERIFE  –  Uit onderzoek blijkt dat het verbrande en vastgebonden lichaam dat teruggevonden werd op Tenerife, niet van de vermiste Belg Marc Olbrechts (71) is. Dat bevestigt het federaal parket.

Het lichaam werd begin deze maand ontdekt in de gemeente Arico, waar eerder dit jaar ook het zwaar verminkte lichaam van de Vlaamse Laura Trappeniers (66) aanspoelde. Zij was de echtgenote van Marc Olbrechts. Ze verdwenen beiden onder mysterieuze omstandigheden op het Spaanse eiland. Haar stoffelijke resten werden enige tijd later ontdekt, waarna een groot onderzoek werd opgestart. Al maandenlang ontbreekt elk spoor van Marc Olbrechts.

Even was er hoop op antwoorden toen op 7 oktober een lichaam werd gevonden in een tunnel onder de snelweg TF-1. De vondst gebeurde op de dag dat de begrafenis van Trappeniers plaatsvond op Tenerife. Lokale media meldden dat het lichaam ernstig toegetakeld en verbrand was, met de handen vastgebonden, wat wijst op een gewelddadige dood. Er werden onmiddellijk speculaties geuit over een mogelijk verband met de verdwijning van Olbrechts, maar inmiddels is er uitsluitstel. “We kunnen bevestigen dat het niet om het lichaam van Marc gaat”, zei het Belgische federaal parket aan HLN. “De man is momenteel nog steeds vermist.”

De zoektocht naar Marc Olbrechts gaat ondertussen onverminderd door. De familie en vrienden van het echtpaar leven al maanden in onzekerheid en wachten op antwoorden. (HLN)

Fototekst: Het lichaam werd aangetroffen in een tunnel onder de snelweg TF-1 (links) op Tenerife. Het blijkt niet om de verdwenen Belg Marc Olbrechts (rechts) te gaan. (Guy Devos)