Sinner verslaat Alcaraz en wint in Saudi-Arabië

4ee839df-9afb-4027-94bf-17acf604915e.avif (1200×800)

TENNIS – Jannik Sinner heeft in Saudi-Arabië een nieuwe titel op zijn naam gezet. Hij was in drie sets te sterk voor Carlos Alcaraz, 6-7 (5) 6-3 6-3. De rivaliteit tussen Sinner en Alcaraz, de twee hoogst geplaatste spelers ter wereld, haalt het beste in beiden naar boven, zei Sinner zaterdag nadat hij Alcaraz had verslagen in de finale.

“Ik word ’s ochtends wakker en probeer te begrijpen hoe ik hem kan verslaan. Dit soort rivaliteiten, dit soort spelers, ze pushen ons altijd naar onze 100%”, zei de nummer één van de wereld Sinner in een interview na de wedstrijd. “Hopelijk duurt deze rivaliteit zo lang mogelijk. Maar er zijn zoveel andere geweldige spelers die kunnen meedoen, laten we kijken wat er in de toekomst komt”, zei de 23-jarige.

Sinner en Alcaraz hebben dit jaar elk twee Grand Slams gewonnen. Alcaraz versloeg Sinner in de halve finales van Roland Garros en de finale van de China Open. De off-the-court vrienden hebben 10 keer tegen elkaar gespeeld op de ATP tour, waarbij de 21-jarige Alcaraz zes wedstrijden won, waaronder de laatste drie. Sinner vond dat wel mooi geweest en won voor het eerst in vier wedstrijd weer van de nummer 2. “Ik zal er alles aan doen om deze rivaliteit steeds beter te laten worden. Ik ben blij om de baan met hem te delen”, zei viervoudig Grand Slam-winnaar Alcaraz. (Flashscore)

Foto: Jannik Sinner heeft in Saudi-Arabië een nieuwe titel op zijn naam gezet. Hij was in drie sets te sterk voor Carlos Alcaraz. (Foto: FS)…[+]