IGS-delegatie vertrekt in de ochtend naar Frans-Guyana

1.-(23.00-uur)-IGS

SPORT – Vandaag vertrekt een delegatie van 90 atleten, coaches en scheidsrechters (in totaal 125) naar Frans-Guyana voor deelname aan de 59e editie van de Inter-Guyanese Spelen 2024. De groep vertrekt om 07.00 uur vanuit de Anthony Nesty Sporthal.

“Alles verloopt volgens planning en we wachten nu op de sportende scholieren in Frans-Guyana”, aldus Aniel Ghisaidoobe, voorzitter van de Stichting Schoolsport Federatie Suriname. Verwacht wordt dat de Surinaamse delegatie samen met die van Guyana de reis maakt. De Guyanese delegatie vertrok maandag vanuit Guyana naar Suriname.

Ghisaidoobe zegt dat de Inter-Guyanese Spelen na de COVID-19-pandemie in een nieuwe stijl worden ,georganiseerd. In dit vernieuwde format organiseert het gastland alle sporttakken, wat voorheen niet het geval was. De eerste keer dat de spelen in deze stijl plaatsvonden, was in Guyana, gevolgd door Suriname. Beide keren behaalde Suriname de overall winst.

De voorzitter benadrukt dat het niet alleen om sport draait, maar ook om andere aspecten, zoals cultuur. Op 23 oktober wordt er een cultureel evenement georganiseerd, waarbij de scholieren elkaars cultuur beter leren kennen. De spelen beginnen op 24 oktober en duren tot en met 26 oktober. De Surinaamse delegatie keert op 27 oktober terug. De drie landen zullen strijden in zeven sportdisciplines: atletiek, zwemmen, tafeltennis, zaalvoetbal, schaken, basketbal en volleybal.

Foto: Deelnemers, ouders en coaches tijdens de teach-in in de zaal van het Surinaams Olympisch Comité…[+]